Τραμπ και πρίγκιπας Κάρολος συζήτησαν για την κλιματική άλλαγη

Τραμπ και πρίγκιπας Κάρολος συζήτησαν για την κλιματική άλλαγη Facebook Twitter
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε μια «μακρά συζήτηση» με τον πρίγκιπα Κάρολο για την κλιματική αλλαγή στη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βρετανία, αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Ο Τραμπ ήπιε τσάι τη Δευτέρα με τον διάδοχο του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας και είχε «μια μακρά συζήτηση με αφορμή αυτό που αποκαλείτε κλιματική αλλαγή», όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα το πρωί από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει «15 λεπτά», όμως τελικά κράτησε «περισσότερο από μιάμιση ώρα», με τον πρίγκιπα Κάρολο «να έχει κυρίως τον λόγο», διευκρίνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «άκουσα πραγματικά» τον πρίγκιπα της Ουαλίας και δήλωσε ότι «τον άγγιξε» το πάθος του για το θέμα.

«Αυτό που πραγματικά επιθυμεί και αυτό για το οποίο ανησυχεί είναι το μέλλον. Θέλει το καλύτερο κλίμα για το μέλλον. Θέλει καθαρό κλίμα και όχι μια καταστροφή», εξήγησε.

Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας είναι γνωστό ότι στηρίζει τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, ενώ ο Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Όταν ρωτήθηκε αν κατάφερε να καθησυχάσει τον πρίγκιπα Κάρολο ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ο Τραμπ απάντησε: «Πιστεύω πως ναι».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι διαβεβαίωσε τον πρίγκιπα ότι «οι ΗΠΑ έχουν ένα από τα πιο καθαρά κλίματα παγκοσμίως και, σύμφωνα με όλα τα στατιστικά στοιχεία, στην πραγματικότητα βελτιώνεται».

Κατήγγειλε μάλιστα πολλές άλλες χώρες που δεν κάνουν ό,τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: «Ινδία, Κίνα, Ρωσία, αν πάτε σε κάποιες πόλεις δεν μπορείτε καν να αναπνεύσετε», δήλωσε ο Τραμπ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Διεθνή / Κιμ Καρντάσιαν: «Σε συγχωρώ» - H συγκινητική στιγμή με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της ληστείας στη δίκη

Η Κιμ Καρντάσιαν σε μία εξαιρετικά φορτισμένη στιγμή κατά τη διάρκεια της δίκης απευθύνθηκε σε έναν εκ των κατηγορούμενων, απαντώντας του σε επιστολή που της είχε γράψει ζητώντας τη συγχώρεσή της
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Διεθνή / Ισραηλινοί στρατιωτικοί παραδέχονται ότι επίκειται πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για επικείμενη πείνα στη Γάζα αν δεν αποκατασταθούν οι αποστολές βοήθειας - Η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Διεθνή / Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν στρατιωτική συγκέντρωση και αυξημένη δραστηριότητα σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Φινλανδία, με την Ρωσία να προειδοποιεί για κλιμάκωση λόγω της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Διεθνή / Η φον ντερ Λάιεν αντιμέτωπη με κρίσιμο τεστ: Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφασίζει για τα απόρρητα μηνύματα του «Pfizergate»

Τα επίμαχα μηνύματα φέρεται να ανταλλάχθηκαν στις αρχές του 2021, εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων για τη μεγαλύτερη σύμβαση εμβολίων της Ε.Ε., η οποία προέβλεπε την προμήθεια έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ
LIFO NEWSROOM