ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τραμπ και Ερντογάν μαζί - Πόζαραν χαμογελαστοί στην G20

Τραμπ και Ερντογάν μαζί - Πόζαραν χαμογελαστοί στην G20 Facebook Twitter
1

Οι Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φωτογραφήθηκαν μαζί στη διάρκεια της συνάντησής τους, που έγινε στο περιθώριο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Παρά τις αντιπαραθέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας με αφορμή την αγορά των S-400, οι δύο πρόεδροι φαίνεται πως συναντήθηκαν σε καλό κλίμα, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στις οποίες ποζάρουν χαμογελαστοί στον φακό.  

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ υπάρχει πιθανότητα να επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιούλιο. 

Τραμπ και Ερντογάν μαζί - Πόζαραν χαμογελαστοί στην G20 Facebook Twitter

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως μπορεί να πείσει τον Τραμπ να μην επιβάλλει κυρώσεις στη χώρα του, ο Ερντογάν απάντησε: «Πιστεύω ότι η συνάντησή μου με τον πρόεδρο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20 θα είναι σημαντική για την άρση του αδιεξόδου στις διμερείς σχέσης μας και την ενίσχυση της συνεργασίας μας». «Εξάλλου, συζητείται μια επίσκεψη του κ. Τραμπ στην Τουρκία τον Ιούλιο», συμπλήρωσε.

Ο Ερντογάν επέμεινε ότι η Άγκυρα δεν θα ακυρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος και ότι δεν έχει ακούσει κάτι από τον Τραμπ όσον αφορά τις κυρώσεις. «Τους έχουμε ήδη πληρώσει 1,25 δισεκ. δολάρια στο πλαίσιο του προγράμματος των F-35. Εάν κάνουν μια τόσο λαθεμένη κίνηση, θα το πάμε σε διεθνές επιδιαιτητικό δικαστήριο, διότι θα ζητήσουμε να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει ως τώρα», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ιαπωνική εφημερίδα.

Τραμπ και Ερντογάν μαζί - Πόζαραν χαμογελαστοί στην G20 Facebook Twitter

Η ένταση ανάμεσα στα δύο κράτη, συμμάχους στο NATO, ανεβαίνει εξαιτίας της αγοράς από την Τουρκία του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας ρωσικής κατασκευής S-400. Η Άγκυρα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, ενώ κινδυνεύει επίσης να εξοβελιστεί από το πρόγραμμα κατασκευής του προηγμένου αεροσκάφους F-35 και να μην της παραδοθούν τα μαχητικά του τύπου που έχει παραγγείλει.

Διεθνή
1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Χαχα φοβερή φωτoγραφία.Μόνο χαι φάιβ που δεν τον έβαλε να κάνει τον ταγιπακο.Απόρώ όμως γιατί δεν φαίνεται στη φωτογραφία ο τσιπράκος.Ααα ναι ξέχασα, είναι από αυτούς που δεν θέλουν την χώρα τους δυνατή στους G20.Γουστάρουν μόνο το λουράκι: γουφ-γουφ