No.1

Τραμπ: Η άποψή μου για το τείχος με το Μεξικό δεν έχει αλλάξει

Τραμπ: Η άποψή μου για το τείχος με το Μεξικό δεν έχει αλλάξει Facebook Twitter
EPA/US Customs and Border Protection
1

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter σήμερα ότι η άποψή του για την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό «δεν έχει αλλάξει ποτέ ούτε έχει μεταβληθεί», ενώ πρόσθεσε ότι η γειτονική χώρα είναι αυτή που θα χρηματοδοτήσει το έργο «έμμεσα ή άμεσα».

«Το Τείχος είναι το Τείχος, δεν έχει αλλάξει ούτε μεταβληθεί από την πρώτη ημέρα που το σκέφτηκα», έγραψε ο Τραμπ. «Τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια για το Τείχο είναι "ψίχουλα" σε σχέση με τα όσα χρήματα κερδίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ. Η NAFTA είναι ένα κακό ανέκδοτο!», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου Τζον Κέλι είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News ότι η άποψη του Τραμπ για το τείχος με το Μεξικό έχει μεταβληθεί.

Ωστόσο ο Κέλι αρνήθηκε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει χαρακτηρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο «ανενημέρωτο» σχετικά με το θέμα όταν έκανε υποσχέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο στρατηγός εν αποστρατεία εξήγησε στη διάρκεια συνάντησής του με ισπανόφωνους Δημοκρατικούς μέλη του Κογκρέσου ότι κατάφερε να πείσει τον Τραμπ πως ο τοίχος αυτός δεν είναι απαραίτητος και ότι η άποψή του για το θέμα έχει «μεταβληθεί».

Όπως επεσήμανε ο Κέλι μιλώντας στους Δημοκρατικούς κοινοβουλευτικούς η αμερικανική κυβέρνηση πλέον εξετάζει την κατασκευή ενός τοίχου κατά μήκος 1.300 χιλιομέτρων από τα συνολικά 3.100 χιλιόμετρα χερσαίων συνόρων με το Μεξικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εκτιμώμενο κόστος είναι 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και ο Τραμπ αρχικά είχε επισημάνει ότι το κόστος θα κυμαίνεται από 10 ως 12 δισεκατομμύρια.

Παράλληλα άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Κέλι δήλωσε σε ιδιωτική συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς ότι ο Τραμπ δεν ήταν πλήρως ενημερωμένος όταν είχε την ιδέα για την κατασκευή του τοίχου.

Η τρέχουσα διαμάχη μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για τη μετανάστευση απειλεί να προκαλέσει παύση στη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το Κογκρέσο έχει διορία ως τα μεσάνυχτα την Παρασκευή να ψηφίσει μέτρα για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για ένα μήνα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της παύσης λειτουργίας.

Ωστόσο οι Δημοκρατικοί επιθυμούν σε αυτό το νομοσχέδιο να περιλαμβάνονται προβλέψεις για την προστασία των μεταναστών που εισήλθαν χωρίς χαρτιά στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι, γνωστοί και ως «Ονειροπόλοι» και οι οποίοι προστατεύονταν από απέλαση βάση του προγράμματος DACA που ψηφίστηκε επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραμπ προσπαθεί να καταργήσει το πρόγραμμα αυτό, όμως έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να καταλήξει σε συμβιβασμό για την προστασία των «Ονειροπόλων», με αντάλλαγμα τη χρηματοδότηση των σχεδίων του για την προστασία των συνόρων των ΗΠΑ, τα οποία περιλαμβάνουν και την ανέγερση του τοίχου αυτού.

Πηγή: BBC

Διεθνή
1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Η άποψή του κοσμου για σενα δεν έχει αλλάξει παντα θα σε θεωρει ψυχικα διαταραγμένο.Οσο αφορά το τείχος, θα έρθει ο επόμενος Πρόεδρος και θα το καταργήσει.Μην χαίρεσαι.