Τραμπ: Η άποψή μου για το τείχος με το Μεξικό δεν έχει αλλάξει

Τραμπ: Η άποψή μου για το τείχος με το Μεξικό δεν έχει αλλάξει Facebook Twitter
EPA/US Customs and Border Protection
1

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter σήμερα ότι η άποψή του για την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό «δεν έχει αλλάξει ποτέ ούτε έχει μεταβληθεί», ενώ πρόσθεσε ότι η γειτονική χώρα είναι αυτή που θα χρηματοδοτήσει το έργο «έμμεσα ή άμεσα».

«Το Τείχος είναι το Τείχος, δεν έχει αλλάξει ούτε μεταβληθεί από την πρώτη ημέρα που το σκέφτηκα», έγραψε ο Τραμπ. «Τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια για το Τείχο είναι "ψίχουλα" σε σχέση με τα όσα χρήματα κερδίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ. Η NAFTA είναι ένα κακό ανέκδοτο!», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου Τζον Κέλι είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News ότι η άποψη του Τραμπ για το τείχος με το Μεξικό έχει μεταβληθεί.

Ωστόσο ο Κέλι αρνήθηκε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει χαρακτηρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο «ανενημέρωτο» σχετικά με το θέμα όταν έκανε υποσχέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο στρατηγός εν αποστρατεία εξήγησε στη διάρκεια συνάντησής του με ισπανόφωνους Δημοκρατικούς μέλη του Κογκρέσου ότι κατάφερε να πείσει τον Τραμπ πως ο τοίχος αυτός δεν είναι απαραίτητος και ότι η άποψή του για το θέμα έχει «μεταβληθεί».

Όπως επεσήμανε ο Κέλι μιλώντας στους Δημοκρατικούς κοινοβουλευτικούς η αμερικανική κυβέρνηση πλέον εξετάζει την κατασκευή ενός τοίχου κατά μήκος 1.300 χιλιομέτρων από τα συνολικά 3.100 χιλιόμετρα χερσαίων συνόρων με το Μεξικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εκτιμώμενο κόστος είναι 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και ο Τραμπ αρχικά είχε επισημάνει ότι το κόστος θα κυμαίνεται από 10 ως 12 δισεκατομμύρια.

Παράλληλα άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Κέλι δήλωσε σε ιδιωτική συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς ότι ο Τραμπ δεν ήταν πλήρως ενημερωμένος όταν είχε την ιδέα για την κατασκευή του τοίχου.

Η τρέχουσα διαμάχη μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για τη μετανάστευση απειλεί να προκαλέσει παύση στη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το Κογκρέσο έχει διορία ως τα μεσάνυχτα την Παρασκευή να ψηφίσει μέτρα για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για ένα μήνα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της παύσης λειτουργίας.

Ωστόσο οι Δημοκρατικοί επιθυμούν σε αυτό το νομοσχέδιο να περιλαμβάνονται προβλέψεις για την προστασία των μεταναστών που εισήλθαν χωρίς χαρτιά στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι, γνωστοί και ως «Ονειροπόλοι» και οι οποίοι προστατεύονταν από απέλαση βάση του προγράμματος DACA που ψηφίστηκε επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τραμπ προσπαθεί να καταργήσει το πρόγραμμα αυτό, όμως έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να καταλήξει σε συμβιβασμό για την προστασία των «Ονειροπόλων», με αντάλλαγμα τη χρηματοδότηση των σχεδίων του για την προστασία των συνόρων των ΗΠΑ, τα οποία περιλαμβάνουν και την ανέγερση του τοίχου αυτού.

Πηγή: BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία πίσω από τον ανελκυστήρα της ληστείας του Λούβρου κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

«Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για εγκληματική πράξη, αλλά όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αρχίσαμε να αστειευόμαστε και να σκεφτόμαστε σλόγκαν», δήλωσε η υπεύθυνη marketing της εταιρείας
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Διεθνή / O Σαρκοζί δέχεται απειλές θανάτου στη φυλακή Λα Σαντέ - Έρευνα μετά τη διαρροή βίντεο

Μετά τις απειλές, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την προστασία του Σαρκοζί, τοποθετώντας δύο αστυνομικούς φρουρούς σε γειτονικά κελιά καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Διεθνή / Παγκόσμιο σοκ στο σκάκι: Ο Κράμνικ κατηγορείται για «εκφοβισμό» πριν τον θάνατο του Ναροντίτσκι

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τον Κράμνικ στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχίας, ύστερα από σειρά δημόσιων επιθέσεων του Ρώσου πρώην πρωταθλητή εις βάρος του Ναροντίτσκι
LIFO NEWSROOM
«Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Διεθνή / «Πράξη πολέμου» χαρακτηρίζει η Μόσχα τις κυρώσεις Τραμπ στις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες

Η Μόσχα εκτιμά ότι η απόφαση της Ουάσινγκτον υπονομεύει «κάθε προοπτική διαλόγου» και μετατρέπει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε «άμεση αντιπαράθεση ΗΠΑ–Ρωσίας»
LIFO NEWSROOM
«Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Νέες κυρώσεις Ντόναλντ Τραμπ σε Ρωσία

Διεθνή / «Οι συνομιλίες με τον Πούτιν δεν οδηγούν πουθενά» - Βαθιά απογοητευμένος ο Τραμπ με τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στοχεύοντας τις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, προκειμένου να πιέσουν τη χώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Διεθνή / Η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις για την απόκτηση αεροσκαφών Eurofighter και F-35

Η Τουρκία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την καλυτέρευση των σχέσεων με τη Δύση τα τελευταία χρόνια για να προσθέσει 40 Eurofighter Typhoon, για τα οποία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία τον Ιούλιο, και μελλοντικά αμερικανικά F-35
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η άποψή του κοσμου για σενα δεν έχει αλλάξει παντα θα σε θεωρει ψυχικα διαταραγμένο.Οσο αφορά το τείχος, θα έρθει ο επόμενος Πρόεδρος και θα το καταργήσει.Μην χαίρεσαι.