Τους 103 έφτασαν οι νεκροί και τους 235 οι τραυματίες από την αιματηρή επίθεση στο κέντρο της Καμπούλ

Τους 103 έφτασαν οι νεκροί και τους 235 οι τραυματίες από την αιματηρή επίθεση στο κέντρο της Καμπούλ Facebook Twitter
1

Τους 103 νεκρούς και τους 235 τραυματίες έφτασε ο απολογισμός της επίθεσης με παγιδευμένο ασθενοφόρο που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο στο κέντρο της Καμπούλ, ενώ μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και πολλοί αστυνομικοί.

«Δυστυχώς πολλοί τραυματίες υπέκυψαν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο και ο αριθμός των μαρτύρων φθάνει πλέον τους 103 νεκρούς και τους 235 τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βαΐς Μπαρμάκ σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον Μπαρμάκ, «χάσαμε επίσης μεγάλο αριθμό αστυνομικών: πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους μόνο σ' ένα σημείο ελέγχου και τριάντα τραυματίσθηκαν», δήλωσε χωρίς να διευκρινίσει τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν.

Η οδός στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη είναι μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες της Καμπούλ επειδή έχουν εκεί την έδρα τους πολυάριθμοι θεσμοί και ξένες αντιπροσωπείες ενώ στεγάζονται επίσης γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών και την έδρα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «αεροφωτογραφίες δείχνουν πως εμφανίσθηκαν δύο ασθενοφόρα, το πρώτο ελέγχθηκε από την αστυνομία στον πρώτο σημείο ελέγχου: βλέπουμε τον αστυνομικό να μιλάει στον οδηγό πριν τον αφήσει να περάσει, όπως και το δεύτερο ασθενοφόρο, για το οποίο νόμισε ότι συνόδευε το πρώτο».

«Τα δύο ασθενοφόρα πήγαν και στάθμευσαν στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου πριν εξέλθουν απ' αυτόν 20 λεπτά αργότερα και κατευθυνθούν προς το δεύτερο σημείο ελέγχου, όπου και τα σταμάτησαν. Εκεί είναι που σημειώθηκε η έκρηξη», αφηγήθηκε.

Το νοσοκομείο βρίσκεται ανάμεσα στα δύο σημεία ελέγχου και το δεύτερο φυλάσσει την πρόσβαση στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις πρεσβείες της Ινδίας και της Σουηδίας.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε από πού προέρχονταν αυτές οι εικόνες και είπε μόνο ότι δεν έχουν ήχο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ε δεν μπορώ, θα το πω. Φαντάσου να συνέβαινε αυτό στην Ευρώπη. Συναυλιες για τα θύματα. Πρωτοσέλιδα. Αφιερώματα. Τωρα τι? Οι περισσοτεροι ούτε τον τίτλο της είδησης δεν ολοκληρώνουν. 103 νεκροί!!!!