Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Μακρόν: Οι δηλώσεις του «ένδειξη ανεπάρκειας και απελπισίας»

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Μακρόν: Οι δηλώσεις του «ένδειξη ανεπάρκειας και απελπισίας» Facebook Twitter
Anadolu
0

Στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, πριν την έναρξη της ευρωμεσογειακής Συνόδου στην Κορσική, αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών


Σε ανακοίνωση χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Μακρόν «ένδειξη της δικής του ανεπάρκειας και απελπισίας. Οι μέρες που ενεργούσαν ελεύθερα έχουν παρέλθει. Ο Μακρόν, στον οποίο χαλάσαμε τα ύπουλα σχέδια εξωτερικής πολιτικής, επιτίθεται κάθε μέρα στην Τουρκία και τον πρόεδρό μας με μνησικακία».

Ο Μακρόν για άλλη μια φορά έκανε μια υπεροπτική δήλωση που αντικατοπτρίζει τα αποικιοκρατικά αντανακλαστικά του, αναφέρεται επιπλέον στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ευημερίας και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, με ανάρτησή του στο Twitter μίλησε για «παλιό και ανήθικο παιχνίδι που παίζουν οι αποικοκράτες», τονίζοντας πως Τουρκία «θα δώσει την κατάλληλη απάντηση» στις απειλές.

Μεταξύ άλλων, ο Ομέρ Τσελίκ έγραψε:

«Αυτό είναι ένα παλιό και ανήθικο παιχνίδι που παίζουν οι αποικιοκράτες. Δείχνουν ψεύτικη αγάπη για να εκμεταλλευτούν τους λαούς, ενώ στοχεύουν τους πατριώτες ηγέτες τους. Είμαστε περήφανοι που ο επικεφαλής των αποικιοκρατών στοχεύει τον πρόεδρό μας. Έχουμε πρόβλημα με τα αποικιοκρατικά μυαλά, όπως το δικό σας κ. Μακρόν. Έχουμε ανθρωπιστικούς και αδελφικούς δεσμούς με τους λαούς που θέλετε να εκμεταλλευτείτε. Γι' αυτό είμαστε απέναντί σας. Η Τουρκία είναι η χώρα στην οποία απευθύνετε απειλητικές κουβέντες. Η Τουρκία θα σας δώσει την κατάλληλη απάντηση. Μην μπερδεύετε κ. Μακρόν αυτήν τη χώρα με τις φυλές που εύκολα μπορείτε να ξεγελάσετε. Κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει τον εκλεγμένο πρόεδρο αυτής της χώρας από τον λαό του».

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε καλέσει την Ευρώπη να έχει μια "πιο ενιαία και ξεκάθαρη" φωνή απέναντι στην Τουρκία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, "δεν είναι πλέον εταίρος" στην ανατολική Μεσόγειο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Κορσική λίγο πριν από την έναρξη της Ευρωμεσογειακής διάσκεψης (MED7).

"Εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και αυστηροί με την κυβέρνηση του προέδρου (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν, η οποία σήμερα επιδίδεται σε απαράδεκτες συμπεριφορές" και πρέπει "να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της", τόνισε ο Μακρόν.

Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι "επιθυμώ βαθιά να ξεκινήσει και πάλι ένας γόνιμος διάλογος με την Τουρκία".

Με πληροφορίες από Sabah/efsyn.gr/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM