Τουρκικά ΜΜΕ: Το μυαλό της Αθήνας στο μίνι αεροπλανοφόρο TCG Anadolu

Τουρκικά ΜΜΕ: Το μυαλό της Αθήνας στο μίνι αεροπλανοφόρο TCG Anadolu Facebook Twitter
φωτ.: Wikipedia
0

«Το μυαλό της Αθήνας στο TCG Anadolu της Τουρκίας» είναι ο τίτλος άρθρου της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, το πρωί της Παρασκευής, το οποίο ασχολείται με το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα έχει αρχίσει να ελπίζει σε βοήθεια από τις κοινές ασκήσεις που θα διοργανώσουν με την Ισπανία στο Αιγαίο Πέλαγος την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να μάθει για τη ναυαρχίδα του τουρκικού ναυτικού, TCG Anadolu», γράφει το άρθρο.

Προσθέτει δε: «Πολεμικά πλοία Ελλάδας και Ισπανίας θα πραγματοποιήσουν δύο ξεχωριστές κοινές ασκήσεις μικρής κλίμακας στις 19 Απριλίου στο Αιγαίο Πέλαγος, στην περιοχή μεταξύ δυτικά της νήσου Καρπάθου και μεταξύ Άνδρου - Τήνου - Χίου. Το επιτελείο του Ελληνικού Ναυτικού δίνει μεγάλη σημασία στις ασκήσεις. Ο λόγος για αυτό είναι ότι στις ασκήσεις θα συμμετάσχει και το Juan Carlos του Πολεμικού Ναυτικού της Ισπανίας».

Τουρκικά ΜΜΕ: Το μυαλό της Αθήνας στο μίνι αεροπλανοφόρο TCG Anadolu Facebook Twitter

Όπως συμπληρώνεται στο άρθρο: «Σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο, το κλάσης LHG πλοίο είναι το δίδυμο του Juan Carlos, TCG Anadolu. Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Έχει μεγάλες ομοιότητες με το Juan Carlos».

Παράλληλα παρατίθεται και δήλωση από ελληνικής πλευράς: «Το επιτελείο του Πολεμικού Ναυτικού σε δήλωσή του ανέφερε: «Χάρη σε αυτή την κοινή εκπαιδευτική άσκηση, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πληροφορίες για το TCG Anadolu».


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου εκλάπησαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας, μεταξύ αυτών και τμήμα των γαλλικών βασιλικών κοσμημάτων
LIFO NEWSROOM
Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Διεθνή / Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Η ιστορία των Ματσό Πίρο, μιας από τις τελευταίες απομονωμένες φυλές στον πλανήτη, που ζει βαθιά στον Αμαζόνιο του Περού και απειλείται από την παράνομη υλοτομία, τις ασθένειες και την εισβολή του σύγχρονου κόσμου
LIFO NEWSROOM