Τουρκία προς Ελλάδα: Έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα σε αν. Μεσόγειο και Αιγαίο

Τουρκία προς Ελλάδα: Έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα σε αν. Μεσόγειο και Αιγαίο Facebook Twitter
ΕPA
0

Για «μαξιμαλιστική και ανένδοτη στάση» κατηγορεί την Αθήνα και τη Λευκωσία η Τουρκία, απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, για τις γεωτρήσεις.

Την Τρίτη, το ΥΠΕΞ καταδίκασε τη νέα εξαγγελθείσα γεώτρηση της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κύπρου και χαρακτήρισε την Άγκυρα «κατεξοχήν παραβάτη του διεθνούς δικαίου» στην περιοχή. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε κάνοντας αναφορά σε «νόμιμα και κυριαρχικά» δικαιώματα της χώρας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Η Ελλάδα με τη σημερινή δήλωση για μία ακόμη φορά επιδεικνύει τις μη ρεαλιστικές αντιλήψεις της και τη στάση άρνησης των δικαιωμάτων, αναφορικά με τα προβλήματα στην περιοχή μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

«Η ελληνική- ελληνοκυπριακή πλευρά σκόπιμα αγνοεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα, ως συνιδιοκτήτες του νησιού, στους πόρους γύρω από το νησί», συνέχισε ο Τούρκος αξιωματούχος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

«Η πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο είναι η μαξιμαλιστική και ανένδοτη στάση του διδύμου των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων», δήλωσε ο Ακσόι και κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της χώρας αλλά και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM