Τουρκία: Πανεθνικό ολικό lockdown έως τις 17 Μαΐου ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Τουρκία: Πανεθνικό ολικό lockdown έως τις 17 Μαΐου ανακοίνωσε ο Ερντογάν Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την επιβολή ολικού lockdown σε όλη την Τουρκία έως τις 17 Μαΐου ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο του περιορισμού της αύξησης κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοϊό.

Στο νέο αυστηρό lockdown συμπεριλαμβάνεται και το κλείσιμο σχολικών αιθουσών και του περιορισμού στις υπεραστικές μετακινήσεις.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην Τουρκία κορυφώθηκε στις 16 Απριλίου, φτάνοντας στις 63.000 προτού μειωθεί απότομα σε κάτω από 39.000 την Κυριακή, ενώ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων παρέμεινε πάνω από 300 την προηγούμενη εβδομάδα.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι όλα τα υπεραστικά ταξίδια θα χρειάζονται έγκριση από τις αρχές, όλα τα σχολεία θα σταματήσουν τα μαθήματα με φυσική παρουσία, ενώ και σε χώρους εργασίας θα ανασταλούν οι δραστηριότητές τους.

Πρόσθεσε ότι οι κλάδοι της μεταποίησης και των τροφίμων θα εξαιρεθούν από τα νέα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από τις 29 Απριλίου.

Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων θα πρέπει να μειωθεί κάτω από 5.000 μέχρι το τέλος του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού, συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ