Τουρκία και Ολλανδία εξομαλύνουν τις σχέσεις τους διορίζοντας πρεσβευτές

Τουρκία και Ολλανδία εξομαλύνουν τις σχέσεις τους διορίζοντας πρεσβευτές Facebook Twitter
0

Η Τουρκία και η Ολλανδία διόρισαν σήμερα πρεσβευτές η μια χώρα στην άλλη, στο πλαίσιο συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεών τους, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως οι κυβερνήσεις των δύο χωρών είχαν έρθει σε αντιπαράθεση σχετικά με την απόφαση της Ολλανδίας να απαγορεύσει σε Τούρκους αξιωματούχους να κάνουν προεκλογική εκστρατεία στην τουρκική διασπορά στη χώρα πριν από το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα της Τουρκίας τον Απρίλιο του 2017.

Την περίοδο εκείνη διεξάγονταν εκλογές και στην Ολλανδία.

Η Τουρκία επιδιώκει τη βελτίωση των σχέσεών της με ευρωπαϊκές χώρες, καθώς η διπλωματική ένταση με τις ΗΠΑ κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM
Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM