Τουρκία- Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια

Τουρκία- Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια Facebook Twitter
EPA
0

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ και της Τουρκίας είχαν σήμερα την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία έπειτα από 13 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Γιαΐρ Λαπίντ, για να ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας του μετά την διάγνωσή του με Covid-19.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 10 Ιανουαρίου και βγήκε από την υποχρεωτική καραντίνα μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας «Γεντιότ Αχρονότ», οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Λαπίντ-Τσαβούσογλου εκλαμβάνεται ως το πιο πρόσφατο σημάδι αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες ήταν τεταμένες μετά τη φονική επιδρομή Ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Mavi Marmara στα ανοικτά της Γάζας το 2010.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, είναι πιθανό να επισκεφθεί την Τουρκία σύντομα.

Με πληροφορίες του Anadolu/Xinhua/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM