Τουρκία: Η UNRWA ανοίγει γραφείο στην Άγκυρα 

Τουρκία: Η UNRWA ανοίγει γραφείο στην Άγκυρα  Facebook Twitter
Σύμφωνα με την UNRWA, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας βιώνουν «υψηλά επίπεδα» οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας, με τον οξύ υποσιτισμό να είναι αρκετές φορές υψηλότερος από ό,τι πριν από τον πόλεμο / Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Τη δημιουργία γραφείου της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) στην Άγκυρα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας παράλληλα τις μουσουλμανικές χώρες να ενισχύσουν την υποστήριξή τους προς τον Οργανισμό, μετά την απαγόρευσή του από το Ισραήλ.

Η UNRWA τέθηκε εκτός νόμου από το Ισραήλ το 2024, με το Τελ Αβίβ να ισχυρίζεται ότι η Υπηρεσία απασχολούσε εργαζομένους που είχαν συμμετάσχει στην αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, κατά την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες πολίτες και στρατιώτες, πυροδοτώντας την ισραηλινή εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Άγκυρα έχει καταδικάσει τόσο την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση όσο και την απόφαση απαγόρευσης της UNRWA, υποστηρίζοντας ότι συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, η πολιτική του Ισραήλ οδηγεί σε περαιτέρω επιδείνωση της ήδη κρίσιμης ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα, όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους.

Η Τουρκία έχει διαμηνύσει επανειλημμένα τη δέσμευσή της στη στήριξη του παλαιστινιακού λαού, τονίζοντας την ανάγκη για διεθνή κινητοποίηση ώστε να διασφαλιστεί η παροχή βοήθειας στους εκτοπισμένους κατοίκους της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες επισκέπτες στο Στόουνχεντζ για το θερινό ηλιοστάσιο

Διεθνή / Θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ: Χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν το θέαμα

Το εμβληματικό νεολιθικό μνημείο προσελκύει κάθε χρόνο στο θερινό ηλιοστάσιο πλήθη επισκεπτών που γοητεύονται από τη μοναδική του ατμόσφαιρα και τη συμβολική του αρχιτεκτονική
LIFO NEWSROOM