Τουρκία για Σύνοδο: Ελλάδα και Κύπρος εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη της ΕΕ

Τουρκία για Σύνοδο: Ελλάδα και Κύπρος εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη της ΕΕ Facebook Twitter
0

Επίθεση στην Ελλάδα και την Κύπρο εξαπέλυσε η Τουρκία μέσω ανακοίνωσης για το χθεσινό Συμβούλιο αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου τέθηκε και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι σημείωσε ότι «το Συμβούλιο είναι αιχμάλωτος της καθοδήγησης και του εκβιασμού των δύο κρατών μελών», ενώ επανέλαβε ότι οι εκκλήσεις για ψυχραιμία δεν πρέπει να απευθύνονται στην Τουρκία, αλλά προς την Ελλάδα και την Κύπρο που «είναι τα μέρη που εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη ένταξης τους στην ΕΕ, βλάπτουν τα συμφέροντα της ΕΕ και αυξάνουν την ένταση».

«Η ανακοίνωση που εκδόθηκε ως αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου 2020, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το Συμβούλιο είναι αιχμάλωτος της καθοδήγησης και του εκβιασμού των δύο κρατών μελών. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί  να είναι μέρος της διαδικασίας που στοχεύει στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να είναι αντικειμενική και ειλικρινής», ανέφερε η ανακοίνωση Ακσόι.

Και καταλήγει: «οι εκκλήσεις για ψυχραιμία δεν πρέπει να γίνουν στη χώρα μας, η οποία είναι υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας. Αλλά προς την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία, που είναι τα μέρη που εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη ένταξης τους στην Ε.Ε και  βλάπτουν τα συμφέροντα της Ε.Ε και στην πραγματικότητα αυξάνουν την ένταση. Για μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα, η Τουρκία που από την αρχή έχει τονίσει πως πρέπει να γίνονται διαβουλεύσεις με σχέσεις καλής γειτονίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, χωρίς να αποποιείται από τα δικαιώματά της, θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στα θετικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM