ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Μέρκελ- Μακρόν για αν. Μεσόγειο: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της

Μέρκελ- Μακρόν για αν. Μεσόγειο: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της Facebook Twitter
EPA
0

Κοινό μήνυμα για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο έστειλαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνάντησή τους.

Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας υπογράμμισαν ότι πρέπει να προστατευτεί η κυριαρχία των χωρών- μελών της ΕΕ, όπως και το διεθνές δίκαιο και η σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της, όταν τίθεται υπό αμφισβήτηση, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνάντηση που έγινε στη γαλλική θερινή προεδρική κατοικία, στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν.

«Είναι ξεκάθαρη η επιθυμία μας για σταθερότητα στην περιοχή, όπως και να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και να ευνοήσουμε την αποκλιμάκωση», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος. «Οι προσεγγίσεις μας για τον τρόπο δεν είναι ίδιες, αλλά πάντα συμπίπτουν στο να κάνουμε την ανατολική Μεσόγειο χώρο σταθερότητας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι «πρέπει να καταστεί σαφές ότι υποστηρίζουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας». Αυτό, συνέχισε η Γερμανίδα καγκελάριος «μπορεί να το πράξει κανείς όπως η Γαλλία, που έστειλε το πλοίο της. Από την άλλη εμείς έχουμε ταχθεί υπέρ της επανέναρξης του διαλόγου Ελλάδα- Τουρκίας. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί, αλλά εργαζόμαστε για αυτό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, ΣΚΑΪ

Διεθνή
0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ