Τουρκία: Έκαψαν γκαλερί στην Κωνσταντινούπολη (video)-Επικριτής του Ερντογάν ο ιδιοκτήτης

Τουρκία: Έκαψαν γκαλερί στην Κωνσταντινούπολη (video)-Επικριτής του Ερντογάν ο ιδιοκτήτης Facebook Twitter
0

Άγνωστος έβαλε φωτιά σήμερα σε μια γκαλερί στην Κωνσταντινούπολη - ένα περιστατικό που κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, και ο ιδιοκτήτης της, γνωστός επικριτής της τουρκικής κυβέρνησης, εξέφρασε υποψίες ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από την επίθεση.

 

Το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης έκανε γνωστό ότι ερευνά το περιστατικό.

 

Στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται ένας άνδρας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, να ρίχνει κάποιου είδους υγρό στην είσοδο του κτιρίου. Ακολουθεί μια λάμψη και κατόπιν ξεσπά φωτιά.

 

 

«Ο φύλακάς μας άκουσε μια έκρηξη... και έτρεξε έξω» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Μουζντάτ Γκεζέν, ιδρυτής του Κέντρου Τεχνών Mujdat Gezen. «Η πρόσοψη του κτιρίου υπέστη κάποιες φθορές, όχι κάτι το σοβαρό, μπορούμε να το επιδιορθώσουμε».

 

Ο Γκεζέν, ηθοποιός και ένθερμος υπέρμαχος του κοσμικού κράτους, ασκεί συχνά κριτική στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), κι υποστήριξε ότι ο εμπρησμός συνιστά μια επίθεση εναντίον όσων αντιτίθενται στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την οποία ενισχύονται οι εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Όπως επισήμανε ο Γκεζέν, η γκαλερί είχε δεχθεί απειλές κατά το παρελθόν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM