Τουρκία: Διαδηλώσεις και δακρυγόνα για την επίθεση ισλαμιστών σε οπαδούς των Radiohead

Τουρκία: Διαδηλώσεις και δακρυγόνα για την επίθεση ισλαμιστών σε οπαδούς των Radiohead Facebook Twitter
0

Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν βίαια το Σάββατο το βράδυ εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχθηκαν σε δισκοπωλείο την Παρασκευή το βράδυ, φίλοι και οπαδοί του βρετανικού συγκροτήματος των Radiohead από ισλαμιστές.

Την Παρασκευή το βράδυ, ένα πλήθος 20 ισλαμιστών εισέβαλε στο δισκοπωλείο Velvet Indieground, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης τούρκων και ξένων φίλων της μουσικής στην περιοχή Τζιχανγκίρ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όπου είχαν συγκεντρωθεί μουσικόφιλοι για να ακούσουν τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε το βρετανικό συγκρότημα (A Moon Shaped Pool).

Ένας εργαζόμενος στο δισκοπωλείο ανέφερε πως ο διαπληκτισμός προκλήθηκε από μια ομάδα 20 αντρών που ήταν δυσαρεστημένοι ότι το δισκοπωλείο έπαιζε μουσική και διένειμε αλκοολούχα ποτά κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Κάποιοι από το εξαγριωμένο πλήθος φώναζαν: " Τι κάνετε εδώ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού; Βγείτε έξω!", εισβάλλοντας στο κατάστημα.

Σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ισλαμιστές έφεραν πάνω τους εκτός των άλλων κλομπ. Εξύβρισαν και ξυλοκόπησαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο δισκοπωλείο. Δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί από την επίθεση.

"Θα σας σκοτώσουμε μπάσταρδοι", φώναξε ένας από τους εισβολείς.

Σε ανακοίνωση τους στο διαδίκτυο, οι Radiohead καταδίκασαν την επίθεση.

"Οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα σε όσους δέχθηκαν επίθεση στο Velvet Indieground στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζουμε κάποια μέρα να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας αντίστοιχες πράξεις βίας. Για την ώρα, προσφέρουμε στους οπαδούς μας στην Κωνσταντινούπολη την αγάπη και την υποστήριξη μας", υπογραμμίζουν.

Στην χθεσινοβραδινή διαδήλωση, η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα για να απομακρύνει τους περίπου 500 συμμετέχοντες στην πορεία που έγινε στην Τζιχανγκίρ, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα φώναζαν συνθήματα όπως: "όλοι μαζί ενάντια στον φασισμό", αποκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "κλέφτη" και "δολοφόνο".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM
Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM