Τουρκία: 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε δύο δυστυχήματα- Λεωφορείο και φορτηγό παρέσυραν διασώστες

Τουρκία: Δεύτερο πολύνεκρο δυστύχημα σήμερα- Τουλάχιστον 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τριάντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία σε δύο πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα, όταν ένα λεωφορείο και ένα φορτηγό παρέσυραν τους διασώστες που είχαν μεταβεί στα σημεία όπου νωρίτερα είχαν σημειωθεί άλλα ατυχήματα.

Δεκαέξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες και δημοσιογράφοι, σκοτώθηκαν στο Γκαζιαντέπ όταν ένα λεωφορείο έπεσε πάνω τους σε έναν δρόμο στα ανατολικά της πόλης αυτής, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης Νταβούτ Γκιουλ.

Άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. «Γύρω στις 10.45 σήμερα το πρωί, ανατράπηκε εδώ ένα λεωφορείο», είπε ο Γκιουλ, ο οποίος μετέβη στο σημείο.

«Ενώ η πυροσβεστική, ομάδες γιατρών και άλλοι διασώστες αντιμετώπιζαν το (πρώτο) ατύχημα, ένα δεύτερο λεωφορείο ανατράπηκε, 200 μέτρα πίσω από το πρώτο. Το δεύτερο λεωφορείο γλίστρησε μέχρι εδώ και χτύπησε τους διασώστες και τους τραυματίες» από το πρώτο ατύχημα, εξήγησε ο κυβερνήτης.

Σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων ανατολικά του Γκαζίαντεπ, στην περιοχή Ντερίκ της επαρχίας Μαρντίν, έγινε ένα σχεδόν πανομοιότυπο δυστύχημα όταν ένα φορτηγό παρέσυρε τα σωστικά συνεργεία που είχαν σπεύσει σε ένα άλλο ατύχημα.

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 29 τραυματίστηκαν, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Οι οκτώ από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 29 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ σοβαρά, στο δυστύχημα που σημειώθηκε όταν έσπασαν τα φρένα ενός φορτηγού το οποίο παρέσυρε το πλήθος στο Ντερίκ», στην επαρχία Μαρντίν, ανέφερε ο υπουργός Φαχρετίν Κοτζά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Με πληροφορίες του Reuters/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM