Τουρκία: 2.684 κυβικά μέτρα βλέννας και πρόστιμα για την Θάλασσα του Μαρμαρά

Τουρκία: 2.684 κυβικά μέτρα βλέννας και πρόστιμα 1.000 ευρώ Facebook Twitter
anadolu
0

Συνολικά 2.684 κυβικά μέτρα βλέννας απομακρύνθηκαν από τη Θάλασσα του Μαρμαρά στην Τουρκία τις τελευταίες 7 ημέρες.

Αλλά η εικόνα παραμένει «θολή» για την τουρκική αλιεία και τον τουρισμό. Το φαινόμενο οφείλεται στη ρύπανση και την άνοδο της θερμοκρασίας των υδάτων και είναι μία υπενθύμιση ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και οι συνέπειές της ισχυρές.

Επιστήμονες μάλιστα προειδοποιούν ότι εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, η βλέννα θα κάνει στο μέλλον ολοένα και πιο συχνά την εμφάνισή της στις θάλασσες της ευρύτερης περιοχής.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει επιβάλει συνολικά πρόστιμα 7,55 εκατ. λιρών σε επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους κανόνες για την αποφυγή ρύπανσης των υδάτων από τις 14 Ιουνίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM