Μέχρι τις 17 Μαΐου η κυβέρνηση Τζόνσον σκοπεύει να έχει έτοιμα τα διαβατήρια εμβολιασμού ώστε οι Βρετανοί να μπορέσουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και άλλους προορισμούς του εξωτερικού.

 

Κυβερνητική πηγή που μίλησε στη Daily Mail ανέφερε πως τα διαβατήρια εμβολιασμού, είτε σε ψηφιακή είτε σε έντυπη μορφή, θα είναι έτοιμα τον Μάιο για να μπορέσουν οι Βρετανοί να πάνε διακοπές σε χώρες που απαιτούν τέτοια πιστοποιητικά, σημείωσε όμως ότι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους κανόνες καραντίνας που θα ισχύουν κατά την επιστροφή τους.

 

Η απαγόρευση της ΕΕ σε ξένους ταξιδιώτες δεν αναμένεται να ισχύσει για τη Βρετανία, αφού η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα προχωρά με πολύ ταχείς ρυθμούς και μέχρι στιγμής έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση πάνω από 33 εκατ. πολίτες, ενώ 10 εκατ. άτομα και τις δύο δόσεις. Η Ελλάδα, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους Βρετανούς τουρίστες, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία θα ανοίξουν τα σύνορά τους από τον Ιούνιο.

 

Σημειώνεται ωστόσο, πως σύμφωνα με δημοσκόπηση της MailOnline, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το 55% των Βρετανών επιθυμεί να παραταθούν οι περιορισμοί για τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό και το 2022, ενώ το 43% ανέφερε πως δεν σχεδιάζει να πάει διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Μόλις 15% ανέφερε πως ελπίζει να πάει διακοπές σε κάποια άλλη χώρα.  

 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πάνω από 20 ακόμη κράτη, περιλαμβανομένης της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας και της Τουρκίας, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά την άφιξη των ταξιδιωτών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr