Τουρισμός: Η Βρετανία ετοιμάζει τα διαβατήρια εμβολιασμού αλλά «4 στους 10 δεν θα πάνε πουθενά»

toyristew Facebook Twitter
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ
0

Μέχρι τις 17 Μαΐου η κυβέρνηση Τζόνσον σκοπεύει να έχει έτοιμα τα διαβατήρια εμβολιασμού ώστε οι Βρετανοί να μπορέσουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και άλλους προορισμούς του εξωτερικού.

Κυβερνητική πηγή που μίλησε στη Daily Mail ανέφερε πως τα διαβατήρια εμβολιασμού, είτε σε ψηφιακή είτε σε έντυπη μορφή, θα είναι έτοιμα τον Μάιο για να μπορέσουν οι Βρετανοί να πάνε διακοπές σε χώρες που απαιτούν τέτοια πιστοποιητικά, σημείωσε όμως ότι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους κανόνες καραντίνας που θα ισχύουν κατά την επιστροφή τους.

Η απαγόρευση της ΕΕ σε ξένους ταξιδιώτες δεν αναμένεται να ισχύσει για τη Βρετανία, αφού η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα προχωρά με πολύ ταχείς ρυθμούς και μέχρι στιγμής έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση πάνω από 33 εκατ. πολίτες, ενώ 10 εκατ. άτομα και τις δύο δόσεις. Η Ελλάδα, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους Βρετανούς τουρίστες, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία θα ανοίξουν τα σύνορά τους από τον Ιούνιο.

Σημειώνεται ωστόσο, πως σύμφωνα με δημοσκόπηση της MailOnline, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το 55% των Βρετανών επιθυμεί να παραταθούν οι περιορισμοί για τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό και το 2022, ενώ το 43% ανέφερε πως δεν σχεδιάζει να πάει διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Μόλις 15% ανέφερε πως ελπίζει να πάει διακοπές σε κάποια άλλη χώρα.  

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πάνω από 20 ακόμη κράτη, περιλαμβανομένης της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας και της Τουρκίας, έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά την άφιξη των ταξιδιωτών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM