Τουλάχιστον 50 τραυματίες σε Κίνα και Καζακστάν μετά τον ισχυρό σεισμό

Τουλάχιστον 50 τραυματίες σε Κίνα και Καζακστάν μετά το ισχυρό σεισμό Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Στους 50 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι τραυματίες σε Κίνα και Καζακστάν, μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες στην επαρχία Σιντζιάνγκ, βορειοδυτικά της Κίνας.

Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε κοντά στα σύνορα με το Κιργιστάν και το επίκεντρό του ήταν 129 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της πόλης Αϊκόλ, όπως μετέδωσε το USGS, που υπολόγισε το εστιακό βάθος σε περίπου 13 χιλιόμετρα. Στην Κίνα τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανέφερε η αστυνομία της επαρχίας Άκτσι. Συνολικά στην Κίνα εξαιτίας του σεισμού κατέρρευσαν 47 κτίρια αλλά και 78 υπέστησαν υλικές ζημιές.

Στο Καζακστάν σημειώνεται πως στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Αλμάτι, τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι αυτή τη στιγμή ζουν πάνω από 27 ρήγματα. Το υπουργείο Υγείας της χώρας σε ανακοίνωσή του, ανέφερε πως «44 άνθρωποι ζήτησαν ιατρική βοήθεια για διάφορους τραυματισμούς». Μέχρι στιγμής οκτώ άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο.

Σε βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου μετά τον ισχυρό σεισμό, διακρίνονταν πολίτες του Αλμάτι χθες το βράδυ να βγαίνουν στους δρόμους παρά το πολικό ψύχος που επικρατούσε στην περιοχή, με θερμοκρασία κάτω των δέκα βαθμών Κελσίου. Σήμερα το πρωί η σεισμολογική υπηρεσία του Καζακστάν ανακοίνωσε ότι δύο νέοι σεισμοί, μεγέθους 5,2 και 5,3 βαθμών, σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή και έγιναν αισθητοί στο Αλμάτι.

Στο Κιργιστάν ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων της χώρας, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές από τον σεισμό, παρά το γεγονός ότι οι δονήσεις ήταν «ιδιαίτερα ισχυρές». Στην πρωτεύουσα Μπισκέκ χθες το βράδυ, οι κάτοικοι βγήκαν τρέχοντας από τα σπίτια τους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP ενώ λίγες ώρες αργότερα καταγράφηκαν τρεις μετασεισμοί μεγέθους 5,5 , 5,1 και 5 βαθμών, πρόσθεσε το USGS.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ