Σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 15 ετών καταδικάστηκε ένας άντρας, ο οποίος μαχαίρωσε ένα νεαρό πατέρα στην πλάτη 11 φορές με τόση δύναμη που έσπασε η λεπίδα του μαχαιριού.

 

Ο Κάλουμ Άντριους δολοφόνησε τον Τέρι Σμιθ στο πάρτι ενός σπιτιού στο Μάδεργουελ της Σκωτίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Αυγούστου 2019. 

 

Το τραγικό περιστατικό πυροδότησε το «πείραγμα» του 30χρονου θύματος σε έναν άλλο άντρα, τον Κόνον Ντόχερτι, για την μπλούζα που φορούσε. 

 

Ο 22χρονος Άντριους άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και επιτέθηκε στον Τέρι ενώ ο 20χρονος Ντόχερτι τον έριξε κάτω, χτυπώντας τον στον κεφάλι με ένα βάζο και ένα μπουκάλι. 

 

Σε λιγότερο από ένα λεπτό, το θύμα, γνωστός ως TJ, κείτονταν νεκρός στο πάτωμα του σαλονιού με την λεπίδα του μαχαιριού καρφωμένη ακόμη στην πλάτη του. 

 

Τον μαχαίρωσε 11 φορές για ένα μπλουζάκι - Εξοργίστηκε για ένα «πείραγμα»
Ο Τέρι Σμιθ ή αλλιώς TJ είχε έναν γιο ενώ η σύντροφός του ήταν έγκυος.

 

Ο Άντριους, που αργότερα καυχήθηκε ότι δολοφόνησε κάποιον, ισχυρίστηκε πως το έκανε κατόπιν πρόκλησης επειδή ο φίλος του, Ντόχερτι, απειλήθηκε από τον TJ, που είπε ότι έχει μαχαίρι. Ο Ντόχερτι, που επίσης κατηγορήθηκε για την δολοφονία του TJ, καταδικάστηκε για επίθεση. 

 

Στο δικαστήριο κατατέθηκε επίσης πως η σύντροφος του TJ ήταν έγκυος στη στιγμή της επίθεσης και έκτοτε γέννησε έναν γιο, που δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του, ενώ το θύμα είχε επίσης έναν γιο 9 ετών.  

 

Όπως έγινε γνωστό, ο  Άντριους είχε καταδικαστεί ξανά στο παρελθόν για βία, μεταξύ άλλων επίθεση στη μητέρα του και ένα 6χρονο παιδί. 

 

Τον μαχαίρωσε 11 φορές για ένα μπλουζάκι - Εξοργίστηκε για ένα «πείραγμα»
Η δολοφονία συνέβη σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην Σκωτία.

 

Η Λίντσεϊ Ντέιβιντσον, που βρισκόταν επίσης στο πάρτι, είπε ότι ο φίλος της TJ «πείραζε» τον Ντόχερτι για τα ρούχα που φορούσε. «Ήταν απλώς ο,τιδήποτε είχε πάνω το μπλουζάκι του. Τον πείραζε- έτσι ήταν ο Τέρι», είπε. 

 

«Επιθυμούμε απλώς δικαιοσύνη για τον Τέρι. Δεν θα τον φέρει πίσω αλλά δεν θέλουμε μια άλλη οικογένεια να περάσει ό,τι εμείς», σχολίασαν οι συγγενείς του TJ. 

 

Με πληροφορίες από BBC, Daily Records