Τον δάγκωσε γάτα και πέθανε από λύσσα

Τον δάγκωσε γάτα και πέθανε από λύσσα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ένας Βρετανός πέθανε από λύσσα, αφού τον δάγκωσε μια γάτα στο Μαρόκο, όπως ανακοίνωσε ο βρετανικός οργανισμός Δημόσιας Υγείας, που συστήνει στους τουρίστες να τηρούν τις οδηγίες για τον εμβολιασμό.


Η γάτα είχε δαγκώσει τον άνδρα πριν από αρκετές εβδομάδες και δεν του χορηγήθηκε αμέσως θεραπεία. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.


Σύμφωνα με τον Τζίμι Γουάιτγουορθ, καθηγητή στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής, τα συμπτώματα της λύσσας στον άνθρωπο εμφανίζονται δύο με τρεις μήνες μετά τη μόλυνση από τον ιό.

«Όμως αυτό μπορεί να συμβεί σε μία εβδομάδα, για αυτό ακριβώς είναι σημαντικό να ζητάμε ιατρική βοήθεια σύντομα και να εμβολιαζόμαστε» υπογράμμισε ο ίδιος. «Σε αυτήν την περίπτωση, ο ασθενής δεν εμβολιάστηκε εγκαίρως».

Η λύσσα επηρεάζει το νευρικό σύστημα, ιδίως τον εγκέφαλο και στο τελικό στάδιο προκαλεί πλήρη παράλυση, κατόπιν τον θάνατο, εξήγησε ο Τζόναθαν Μπολ, καθηγητής μοριακής ιολογίας στο πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ.


«Υπάρχουν πολύ αποτελεσματικά εμβόλια, όμως πρέπει να χρησιμοποιηθούν πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ένα κρούσμα λύσσας, από την οποία νόσησε ένας άνδρας μετά το δάγκωμα νυχτερίδας, καταγράφθηκε στη Σκωτία το 2002.

Το διάστημα 2000-2017, άλλοι πέντε άνθρωποι, κάτοικοι της Βρετανίας, νόσησαν από λύσσα αφού «εκτέθηκαν σε ένα μολυσμένο ζώο στο εξωτερικό».

«Η λύσσα συναντάται ευρέως σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, ιδίως στην Ασία και την Αφρική» προειδοποιεί ο βρετανικός οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

«Όλοι οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τις χώρες όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα λύσσας πρέπει, στο μέτρο του δυνατού, να αποφεύγουν τις επαφές με σκύλους, γάτες και άλλα ζώα και να ζητούν συμβουλές σχετικά με την αναγκαιότητα ενός εμβολίου πριν από το ταξίδι τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΙΕΒΟ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στην Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Κίεβο με υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την επίθεση - Κάτοικοι περιέγραψαν μια νύχτα χωρίς προηγούμενο, με εκρήξεις, πυρκαγιές και εκτεταμένες καταστροφές
THE LIFO TEAM
ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM