Τον δάγκωσε γάτα και πέθανε από λύσσα

Τον δάγκωσε γάτα και πέθανε από λύσσα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ένας Βρετανός πέθανε από λύσσα, αφού τον δάγκωσε μια γάτα στο Μαρόκο, όπως ανακοίνωσε ο βρετανικός οργανισμός Δημόσιας Υγείας, που συστήνει στους τουρίστες να τηρούν τις οδηγίες για τον εμβολιασμό.


Η γάτα είχε δαγκώσει τον άνδρα πριν από αρκετές εβδομάδες και δεν του χορηγήθηκε αμέσως θεραπεία. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.


Σύμφωνα με τον Τζίμι Γουάιτγουορθ, καθηγητή στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής, τα συμπτώματα της λύσσας στον άνθρωπο εμφανίζονται δύο με τρεις μήνες μετά τη μόλυνση από τον ιό.

«Όμως αυτό μπορεί να συμβεί σε μία εβδομάδα, για αυτό ακριβώς είναι σημαντικό να ζητάμε ιατρική βοήθεια σύντομα και να εμβολιαζόμαστε» υπογράμμισε ο ίδιος. «Σε αυτήν την περίπτωση, ο ασθενής δεν εμβολιάστηκε εγκαίρως».

Η λύσσα επηρεάζει το νευρικό σύστημα, ιδίως τον εγκέφαλο και στο τελικό στάδιο προκαλεί πλήρη παράλυση, κατόπιν τον θάνατο, εξήγησε ο Τζόναθαν Μπολ, καθηγητής μοριακής ιολογίας στο πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ.


«Υπάρχουν πολύ αποτελεσματικά εμβόλια, όμως πρέπει να χρησιμοποιηθούν πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ένα κρούσμα λύσσας, από την οποία νόσησε ένας άνδρας μετά το δάγκωμα νυχτερίδας, καταγράφθηκε στη Σκωτία το 2002.

Το διάστημα 2000-2017, άλλοι πέντε άνθρωποι, κάτοικοι της Βρετανίας, νόσησαν από λύσσα αφού «εκτέθηκαν σε ένα μολυσμένο ζώο στο εξωτερικό».

«Η λύσσα συναντάται ευρέως σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, ιδίως στην Ασία και την Αφρική» προειδοποιεί ο βρετανικός οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

«Όλοι οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τις χώρες όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα λύσσας πρέπει, στο μέτρο του δυνατού, να αποφεύγουν τις επαφές με σκύλους, γάτες και άλλα ζώα και να ζητούν συμβουλές σχετικά με την αναγκαιότητα ενός εμβολίου πριν από το ταξίδι τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM
Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία — και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Διεθνή / Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία με την εκλογή τους και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Η Iris Duane και το Q Manivannan έγιναν τα πρώτα ανοιχτά τρανς μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Λίγες ημέρες αργότερα, το Holyrood αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το φίλτρο αναζήτησης με βάση το φύλο, μετά τις αντιδράσεις για την καταγραφή μιας τρανς γυναίκας και ενός non-binary προσώπου.
THE LIFO TEAM
Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM