Της είπαν ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο και της έδωσαν 6 μήνες ζωής- Αλλά είχε γίνει λάθος

Της είπαν ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο και της έδωσαν 6 μήνες ζωής- Αλλά είχε γίνει λάθος Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Μία 40χρονη γυναίκα στην Κύπρο κατήγγειλε ότι διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο και οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής, όμως τελικά αποδείχθηκε πως το δείγμα δεν ήταν δικό της. 

Η υπόθεση προκάλεσε παρέμβαση της υπουργού Υγείας της Κύπρου, Πόπης Κανάρη, ενώ το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου κάνει έρευνα μετά την καταγγελία για τη λάθος διάγνωση με καρκίνο

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2023, όταν ο γιατρός της καταγγέλλουσας την παρέπεμψε στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, προκειμένου να ληφθεί δείγμα για βιοψία. Στη συνέχεια, αυτό εστάλη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

Έπειτα από 20 ημέρες, η γυναίκα ενημερώθηκε πως από τη βιοψία προέκυψε ότι έπασχε από μεταστατικό καρκίνο, με προσδόκιμο ζωής τους έξι μήνες, σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε η καταγγέλλουσα- μέσω του δικηγόρου της Θεόδουλου Παπαβασιλείου- στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου. 

Όμως, η καταγγέλλουσα αναφέρει πως δεν αποδεχόταν τα αποτελέσματα που της ανακοινώθηκαν και ζήτησε να γίνει εξέταση DNA του δείγματος με βάση το οποίο διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο. Τότε διαπιστώθηκε πως το δείγμα δεν άνηκε στην ίδια. Κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως κάποιος άλλος ασθενής- στον οποίο ανήκε το εν λόγω δείγμα- δεν λαμβάνει τη θεραπεία που χρειάζεται.  

Λάθος διάγνωση καρκίνου: Απαντήσεις ζητά η 40χρονη

Μετά τη λάθος διάγνωση καρκίνου, έκλεισαν στη 40χρονη ραντεβού για χημειοθεραπείες, στις οποίες τελικά δεν υποβλήθηκε, καθώς βγήκαν τα αποτελέσματα της ανάλυσης DNA, που έδειξαν ότι το δείγμα της βιοψίας δεν ήταν το δικό της. 

Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, τόσο η 40χρονη, όσο και η οικογένειά της λαμβάνουν ψυχολογική στήριξη τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σύμφωνα με την καταγγελία. 

Στην επιστολή, ο δικηγόρος της ζητά να δοθούν γραπτές απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων, μεταξύ άλλων ποιος έλαβε το δείγμα για βιοψία και ποιος ήταν υπεύθυνος για την αποστολή δειγμάτων. Ακόμη, ζητά να διαπιστωθεί αν το λάθος που οδήγησε στη διάγνωση με καρκίνο έγινε στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου ή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, η υπουργός Υγείας της Κύπρου, Πόπη Κανάρη, ζήτησε την άμεση διερεύνηση του περιστατικού, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου αναφέρει πως μόλις έλαβε γνώση της καταγγελίας προχώρησε σε διενέργεια έρευνας για την εξακρίβωση των δεδομένων. 

«Χωρίς να υποτιμούμε την αναστάτωση που έχει προκληθεί, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους ασθενείς και τις οικογένειες τους ότι αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς με απόλυτη ευαισθησία και επιμέλεια», αναφέρει ακόμη μεταξύ άλλων το Ογκολογικό Κέντρο, που συμπληρώνει ότι μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα θα ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. 

Με πληροφορίες από «Φιλελεύθερος»

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM