Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν: Ανατολική Μεσόγειος και Λιβύη στο επίκεντρο

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν: Ανατολική Μεσόγειος και Λιβύη στο επίκεντρο Facebook Twitter
0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα.

Στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης κρίσιμα διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Λιβύη, η Συρία και η ανατολική Μεσόγειος». Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τελευταίες προσπάθειες για την εξάλειψη της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για την επανεκκίνηση των οικονομιών των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε απόψε - μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση TRT - ότι συζήτησε την κατάσταση στη Λιβύη και ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε «ορισμένα ζητήματα» που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην περιοχή αυτήν. «Μια νέα εποχή μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ μπορεί να ξεκινά μετά το τηλεφώνημά μας. Συμφωνήσαμε σε ορισμένα θέματα», είπε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το θέμα της Λιβύης και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM