Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τραμπ με τον νέο πρόεδρο του Μεξικού - Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τραμπ με τον νέο πρόεδρο του Μεξικού - Τι συζήτησαν Facebook Twitter
O νέος πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, πρότεινε στον Τραμπ την «μείωση της μετανάστευσης» και τη «βελτίωση της ασφάλειας». (EPA/MARIO GUZMAN)
0

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον νικητή των προεδρικών εκλογών στο Μεξικό, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησαν για την ασφάλεια των συνόρων και πιστεύει ότι η νέα μεξικανική ηγεσία θα βοηθήσει τη χώρα του στο ζήτημα αυτό.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ο Τραμπ είπε ότι συζήτησε επίσης με τον Ομπραδόρ το ζήτημα της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου (NAFTA) αλλά και την πιθανότητα της συναψης μιας ξεχωριστής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ του Μεξικού και των ΗΠΑ.

Χαρακτήρισε «καλή» τη συζήτηση και προέβλεψε ότι η μελλοντική σχέση τους θα είναι «πολύ καλή». «Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να μας βοηθήσει στο ζήτημα των συνόρων», πρόσθεσε.

  

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Μεξικού δήλωσε ότι πρότεινε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο την «μείωση της μετανάστευσης» και τη «βελτίωση της ασφάλειας».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ επικοινώνησε μαζί μου και συζητήσαμε για μισή ώρα και πρότεινα να εξετάσουμε μια συνολική συμφωνία, αναπτυξιακά έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας στο Μεξικό και την ίδια στιγμή μειώνουν την μετανάστευση και βελτιώνουν την ασφάλεια», τόνισε με ανάρτησή του στο twitter ο νέος πρόεδρος του Μεξικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM