Το TikTok θα μοιράζεται έσοδα από διαφημίσεις με τους κορυφαίους δημιουργούς

Το TikTok θα μοιράζεται έσοδα από διαφημίσεις με τους κορυφαίους δημιουργούς Facebook Twitter
0

Το TikTok ανακοίνωσε πως σκοπεύει να μοιράζεται μερίδιο των εσόδων με τους πιο κορυφαίους δημιουργούς περιεχομένου, υιοθετώντας ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται ήδη από τους ανταγωνιστές του.

Το TikTok έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, ωστόσο έχει δεχθεί έντονη κριτική επειδή δεν προσφέρει ακόμη ουσιαστικό τρόπο για να κερδίζουν χρήματα οι δημιουργοί περιεχομένου

Με το νέο πρόγραμμα «TikTok Pulse», εταιρείες θα μπορούν να προβάλλουν τις διαφημίσεις τους μαζί με κορυφαία βίντεο της πλατφόρμας σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως υγεία, μόδα, μαγειρική, gaming και άλλα - και οι δημιουργοί θα παίρνουν μερίδιο.

«Θα αρχίσουμε να διερευνούμε το πρώτο μας πρόγραμμα διαμοιρασμού διαφημιστικών εσόδων με δημιουργούς, δημόσια πρόσωπα και εκδότες», ανέφερε η εταιρεία, θυγατρική της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας ByteDance.

Μόνο οι δημιουργοί με τουλάχιστον 100.000 subscribers θα συμμετέχουν στην πρώτη φάση του προγράμματος, είπε το TikTok .

Η Sandie Hawkins, γενική διευθύντρια της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε στο Verge ότι το Pulse θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τον Ιούνιο και ότι οι εγκεκριμένοι δημιουργοί θα λαμβάνουν το 50% των διαφημιστικών εσόδων.

Το 2021, τα έσοδα του TikTok ανήλθαν στα 4,6 δισ. δολάρια, ποσό υπερδιπλάσιο από τα έσοδα του προηγούμενου έτους, αλλά σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το Snapchat, που μετρά περίπου 300 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες.

Άλλες μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως YouTube, Instagram και Snapchat, έχουν ήδη εφαρμόσει παρόμοια συστήματα.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM