Το TikTok απαγόρευσε το hashtag SkinnyTok

Το TikTok απαγόρευσε το hashtag SkinnyTok Facebook Twitter
Το #SkinnyTok απαγορεύτηκε από το TikTok / Φωτ.: Unsplash
0

Το TikTok απαγόρευσε παγκοσμίως το δημοφιλές hashtag «SkinnyTok».

Το #SkinnyTok συνδέεται με βίντεο που αφορούν την απώλεια βάρους και μετά από έλεγχο των αρμόδιων τμημάτων σε Βρυξέλλες και Παρίσι, κρίθηκε απαραίτητο, να «μπλοκαριστεί».

Η τάση "SkinnyTok" «κατέκλυσε» το TikTok τους τελευταίους μήνες με βίντεο που έδειχναν κυρίως αδυνατισμένες νεαρές γυναίκες να προωθούν «ακραίες δίαιτες» και να μοιράζονται συμβουλές απώλειας βάρους, προβληματίζοντας, τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και τη Γαλλική Ρυθμιστική Αρχή για την Ψηφιακή Αγορά, Arcom.

«Έχουμε μπλοκάρει τα αποτελέσματα αναζήτησης για το #skinnytok δεδομένου ότι έχει συνδεθεί με ανθυγιεινό περιεχόμενο απώλειας βάρους», εξήγησε ο εκπρόσωπος της TikTok, Paolo Ganino, σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

Το «SkinnyTok» προωθεί ακραία πρότυπα αδυνατίσματος, ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και τα βίντεο που φέρουν το συγκεκριμένο hashtag περιλαμβάνουν συμβουλές για να χάσει κανείς βάρος, με τρόπους που επιβαρύνουν την υγεία.

Η κίνηση να εξαιρεθεί από την πλατφόρμα, αποτελεί μέρος μιας «τακτικής αναθεώρησης» των μέτρων ασφαλείας του TikTok «για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων κινδύνων», είπε. Η αναζήτηση για το hashtag οδηγεί τώρα σε έναν σύνδεσμο για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

Η υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Γαλλίας, Clara Chappaz, γιόρτασε την Κυριακή αυτό που περιέγραψε ως «συλλογική νίκη» μετά από σχεδόν δύο μήνες πιέσεων που περιλάμβαναν την υποστήριξη ενός δημόσιου αιτήματος και μια συνάντηση μεταξύ της Chappaz και αξιωματούχων της TikTok στο Δουβλίνο στις αρχές Μαΐου.

Δηλώνοντας ότι «ο αγώνας για την προστασία των παιδιών μας στο διαδίκτυο δεν σταματά εδώ», η Chappaz δήλωσε: «Δεν θα τα παρατήσω. Η απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πριν από τα 15 είναι η προτεραιότητά μου». 

Μέχρι τον Απρίλιο, η λέξη «skinny», συνδεόταν με περισσότερες από 500.000 δημοσιεύσεις στη Γαλλία.

Ωστόσο, η πλατφόρμα είχε ήδη επισυνάψει  προειδοποιητικό μήνυμα, υπό τη μορφή ενός μπάνερ πάνω από τις σχετικές δημοσιεύσεις, το οποίο μετέφερε τους χρήστες σε σελίδα με πηγές που σχετίζονται με διατροφικές διαταραχές.

Στις αρχές Μαρτίου, οι Γάλλοι βουλευτές ενέκρινε τη σύσταση της  ερευνητικής επιτροπής σχετικά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις του TikTok στα παιδιά και τους εφήβους, καθώς το συγκεκριμένο μέσο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους.
 

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ριψοκίνδυνες οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Ιράν: Οικονομικές παραχωρήσεις από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια κατευνασμού της οργής των πολιτών

Σύμφωνα με στοιχεία μίας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις έχει ξεπεράσει τους 35, ενώ περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Διεθνή / Η Βενεζουέλα «παραδίδει» πετρέλαιο αξίας 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τραμπ

Η συμφωνία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανταποκρίνεται στο αίτημα του Τραμπ να ανοίξει τις αγορές της στις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, διαφορετικά θα διακινδυνεύσει περαιτέρω στρατιωτική επέμβαση
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM