Τη σύλληψη 158 στρατιωτικών και δοκίμων διέταξε η τουρκική δικαιοσύνη «για σχέσεις με τον Γκιουλέν»

Τη σύλληψη ακόμη 158 ατόμων διέταξε η τουρκική δικαιοσύνη - «Για σχέσεις με τον Γκιουλέν» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
0

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 158 υπόπτων, περιλαμβανομένων 33 εν ενεργεία στρατιωτικών, σε μια επιχείρηση με στόχο πρόσωπα που φέρονται να συνδέονται με έναν μουσουλμάνο ιεροκήρυκα, για τον οποίο η Τουρκία υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η επιχείρηση των αρχών, η οποία εκτείνεται σε 41 επαρχίες, εντάσσεται στο πλαίσιο της καταστολής του δικτύου του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 250 άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής 97 πρόσωπα έχουν συλληφθεί κατά την επιχείρηση αυτή, μετέδωσε το Anadolu. Στους υπόπτους περιλαμβάνονται 110 σπουδαστές στρατιωτικών σχολών, που είχαν αποβληθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς και 48 εν ενεργεία και πρώην μέλη του στρατιωτικού προσωπικού.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και εκκρεμεί η δίκη τους και περίπου 150.000 δημοσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί και άλλοι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM