Θύματα διαδικτυακών επιθέσεων και bullying οι Βρετανοί μετεωρολόγοι - Λόγω καύσωνα

UK heatwave: Weather forecasters report unprecedented trolling Facebook Twitter
Ο μετεωρολόγος του BBC, Ματ Τέιλορ παραδέχεται πως «ο καιρός σκανδαλίζει πολύ τους ανθρώπους, τους εκνευρίζει εξαιρετικά» - Φωτ.: BBC
0

Αντιμέτωποι με ένα άνευ προηγουμένου κύμα κακοποιητικού λόγου εν μέσω ακραίου καύσωνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκονται οι μετεωρολόγοι. 

Η ομάδα ειδικών του BBC έλαβε εκατοντάδες επιθετικά tweet ή μέιλ, που αμφισβητούσαν τις προγνώσεις τους και τους ζητούσαν να «μαζευτούν» ενώ η θερμοκρασία άγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Όπως παραδέχεται ο μετεωρολόγος Ματ Τέιλορ, δεν έχει βιώσει ξανά κάτι ανάλογο στα 25 χρόνια του στο χώρο. 

«Είναι το πιο κακοποιητικό ύφος που έχω δεχτεί ποτέ. Τα έκλεισα όλα καθώς ήταν εξαιρετικά θλιβερό να διαβάζεις κάποια από τα σχόλια» σημειώνει ο ίδιος. 

UK heatwave: Weather forecasters report unprecedented trolling Facebook Twitter

Τη διαδικτυακή κακοποίηση πυροδοτούσε σε μεγάλο βαθμό ο συσχετισμός που έκαναν οι ειδικοί μεταξύ του κύματος καύσωνα και της κλιματικής αλλαγής. 

Όχι μόνο οι τηλεοπτικοί ειδικοί που μετέδιδαν τις δυσοίωνες προγνώσεις τους για τον καιρό, αλλά και οι επιστήμονες της βρετανικής «ΕΜΥ» και της Βασιλικής Μετεωρολογικής Εταιρείας βρέθηκαν στο στόχαστρο επιθέσεων, αμφισβήτησης, «δημόσιας γελοιοποίησης, κατηγοριών πως ψεύδονται και υπονοούμενων πως εκβιάζονται».

H βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία εκτιμά πως ο καύσωνας έγινε δεκαπλάσια εφικτός εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε θερμοκρασίες - ρεκόρ στις 19 Ιουλίου, με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται για πρώτη φορά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM