Θύμα Ρώσων φαρσέρ η Άνγκελα Μέρκελ -Την πήραν τηλέφωνο, προσποιούνταν τον Ποροσένκο

Η Άνγκελα Μέρκελ Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Θύμα δύο Ρώσων φαρσέρ, που προσποιήθηκαν ότι είναι ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, έπεσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Το τηλεφώνημα έγινε στις 12 Ιανουαρίου, με το γραφείο της πρώην Γερμανίδας καγκελάριου να επιβεβαιώνει τη φάρσα. «Μπορώ να επιβεβαιώσω τηλεφώνημα με καλούντα που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο πρώην Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο», δήλωσε εκπρόσωπος της Μέρκλελ στην Deutsche Presse-Agentur.

Στο απόσπασμα, που δόθηκε στη δημοσιότητα, όπως μεταδίδει το Politico, ο Ποροσένκο ζητούσε τη γνώμη της Μέρκελ για ζητήματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η συμφωνία του Μινσκ, τις πολωνικές απαιτήσεις για αποζημίωσης για τα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας αλλά και τον Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Προς το τέλος, πρότεινε, δε, να συνεχίσει να μιλάει ρωσικά για να «ενοχλήσει τον Πούτιν», με την Μέρκελ να απαντά: «Όχι, σίγουρα δεν θα το κάνουμνε αυτό. Τα ρωσικά μου είναι ακόμη χειρότερα απ’ ό,τι ήταν το 2014».

Η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι η συμφωνία του Μινσκ κέρδισε πολύτιμο χρόνο για την Ουκρανία, ωστόσο, δεν αποκάλυψε κάτι άλλο και τάχθηκε υπέρ της ενότητας της Δύσης στη σύγκρουση με τη Ρωσία. Όπως είπε, δεν θέλει να δημιουργηθεί ένα «δεύτερο δημόσιο μέτωπο».

«Θα ήμουν καλύτερα αν αυτό παρέμενε μια συζήτηση μεταξύ μας και δεν κάναμε καμία μεγάλη δημοσιογραφική δουλεια», δήλωσε.

Σύμφωνα με το Politico, στο τέλος η Μέρκελ φάνηκε να αισθάνεται άβολα εξαιτίας ορισμένων ερωτήσεων, επιθυμώντας τον τερματισμό της κλήσης.

«Δεδομένου ότι ο καλούντας δεν εξήγησε τον σκοπό της κλήσης του και στις παρεμβάσεις του τα θέματα των ερωτήσεων άλλαζαν συνεχώς, η πρώην καγκελάριος απέκτησε την εντύπωση της αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς», σημείωσε το γραφείο της Μέρκελ στην Kontraste.

«Αυτό συμβαίνει κατά καιρούς», δήλωσε τη Δευτέρα ο Στέφεν Χέμπερστράιτ, επικεφαλής εκπρόσωπος της σημερινής κυβέρνησης.

«Προσπαθούμε από την πλευρά της κυβέρνησης να είμαστε όσο το δυνατόν πιο πολύ προσεκτικοί, αλλά και να είμαστε πάντα καθησυχαστικοί και ασφαλείς πριν συμφωνηθούν τέτοιες συνομιλίες μεταξύ μας», πρόσθεσε.

Όπως αποκάλυψε, ενημερώθηκε για το περιστατικό από αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
Πίσω από την φάρσα βρίσκονται ο Αλεξέι Στολγιάροφ και ο Βλαντίμιρ Κουζνέτσοφ, γνωστοί ως Lexus και Vovan. Οι κωμικοί, φίλα προσκείμενοι προς το Κρεμλίνο,. έχουν επανειλημμένα ξεγελάσει πολιτικούς, ανάμεσά τους ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα και ο πρώην ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Με πληροφορίες Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM