Θύμα λογοκρισίας «Τα Φιλαράκια» στην Κίνα -Εξαιτίας της σχέσης Κάρολ και Σούζαν

Θύμα λογοκρισίας «Τα Φιλαράκια» στην Κίνα -Εξαιτίας της σχέσης Κάρολ και Σούζαν Facebook Twitter
nbc universal
0

Μεγάλες κινεζικές streaming πλατφόρμες λογοκρίναν την σχέση της Κάρολ και της Σούζαν στην δημοφιλή σειρά «Τα Φιλαράκια», προκαλώντας οργή στα social media.

Στο πρώτο επεισόδιο, διαγράφηκαν οι συζητήσεις σχετικά με την πρώην σύζυγο του Ρος, Κάρολ, η οποία τον χώρισε επειδή συνειδητοποίησε ότι είναι λεσβία. Επιπλέον, άλλες συνομιλίες με σεξουαλικά υπονοούμενα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία.

«Τα Φιλαράκια» με τους διάσημους πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικά δημοφιλής σειρά στην Κίνα. Η σειρά έκανε ντεμπούτο στις κινεζικές πλατφόρμες ροής Sohu video και iQiyi το 2012 χωρίς καμία λογοκρισία, και ήταν διαθέσιμη προς παρακολούθηση μέχρι τη λήξη της συμφωνίας το 2013.

Μετά την ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα του «Friends: The Reunion» το 2021, πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένων των Bilibili, Tencent, Youku, Sohu και iQiyi ξεκίνησαν την προβολή της σειράς από τις 11 Φεβρουαρίου, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε υπήρξε λογοκρισία.

Οι θαυμαστές έσπευσαν στο Weibo για να διαμαρτυρηθούν για τη λογοκρισία του σόου, με το #FriendsCensored να γίνεται το πιο δημοφιλές θέμα στον ιστότοπο. Το hashtag έλαβε περισσότερες από 54 εκατομμύρια προβολές στον ιστότοπο το βράδυ της Παρασκευής, αλλά αργότερα λογοκρίθηκε από την πλατφόρμα το πρωί του Σαββάτου, με τα αποτελέσματα αναζήτησης να δείχνουν ότι «αυτό το θέμα δεν εμφανίζεται σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς».

Ένας χρήστης του Weibo έγραψε: «Όχι μόνο αγνοεί τη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση των γυναικών, αλλά επίσης ενισχύει το στερεότυπο του φύλου για τις γυναίκες». Αυτό το σχόλιο έλαβε περισσότερα από 81.000 likes.

Η λογοκρισία είναι αποτέλεσμα του αυστηρότερου ελέγχου της κινεζικής κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης και την ψυχαγωγία. Το 2016, η Κίνα εξέδωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές λέγοντας ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές δεν πρέπει να περιλαμβάνουν ιστορίες που αφορούν σχέσεις ομοφυλοφίλων, καθώς και άλλα θέματα που «μεγαλοποιούν τη σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας». 
 

Με πληροφορίες CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ