Θρίλερ στο Λονδίνο: Κάποιος μαχαιρώνει τυχαία κόσμο στο δρόμο - Πέντε θύματα σε τέσσερις μέρες

Θρίλερ στο Λονδίνο: Κάποιος μαχαιρώνει τυχαία κόσμο στο δρόμο - Πέντε θύματα σε τέσσερις μέρες Facebook Twitter
0

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση επιθέσεων με μαχαίρι στο Λονδίνο καθώς έχουν υπάρξει πέντε θύματα σε τέσσερις μέρες.

Η αστυνομία του Λονδίνου είναι σε συναγερμό και σήμερα ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά το πέμπτο περιστατικό μαχαιρώματος σε περιοχή του βόρειου Λονδίνου σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Τα πρώτα ανησυχητικά κρούσματα σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο καθώς τέσσερις άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή Έντμοντον του βορειοδυτικού Λονδίνου.

Η αστυνομία εκτιμά ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με την τρομοκρατία και ότι πρόκειται για έναν δράστη, καθώς οι περιγραφές που δίνουν τα θύματα μοιάζουν.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι τρομοκρατημένοι, μεταδίδουν τα βρετανικά μμε ενώ το πέμπτο περιστατικό έρχεται να ενισχύσει το φόβο τους.

Η πιο πρόσφατη επίθεση σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη οδό Φέρφιλντ εναντίον ενός 29χρονου άνδρα, ο οποίος φέρει σοβατά τραύματα, και απειλείται η ζωή του. Οι αρχές έχουν συλλάβει έναν άνδρα ηλικίας περίπου 30 ετών και ερευνούν τη σχέση του με την επίθεση.

Υπάρχουν ωστόσο ακόμη δύο ύποπτοι που είναι κρατούμενοι για τις προηγούμενες επιθέσεις κάτι που περιπλέκει την κατάσταση καθώς αυτό σημαίνει πως είτε έχουν λάθος ανθρώπους στα χέρια τους οι αρχές, είτε απλώς οι υποθέσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Μέσα σε δέκα ώρες το Σαββατοκύριακο μία γυναίκα και τρεις άνδρες δέχθηκαν επίθεση. Κάποιος τους πλησίασε την ώρα που περπατούσαν μόνοι τους και τους μαχαίρωσε πισώπλατα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα θύματα φαίνεται να έχουν επιλεγεί τυχαία. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ τους και δεν πρόκειται για άτομα που θα μπορούσαν να γίνουν στόχοι. 

Το πρώτο θύμα, μια 45χρονη γυναίκα, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο. Τέσσερις ώρες αργότερα μαχαιρώθηκε ένας 52χρονος άνδρας, ο οποίος έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το επόμενο θύμα ήταν ένας 23χρονος ο οποίος επίσης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού μαχαιρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Θρίλερ στο Λονδίνο: Κάποιος μαχαιρώνει τυχαία κόσμο στο δρόμο - Πέντε θύματα σε τέσσερις μέρες Facebook Twitter
Όλες οι επιθέσεις έχουν διαπραχθεί στην ίδια γειτονιά, κάτι που μεγαλώνει το μυστήριο

«Γνωρίζω ότι τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κοινότητα και ότι αυτό το περιστατικό θα προκαλέσει περισσότερη αγωνία», δήλωσε σήμερα ο αστυνομικός Λουκ Μαρκς.

Χθες Δευτέρα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προήδρευσε μιας ειδικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η ραγδαία αύξηση των εγκλημάτων με μαχαίρι στη Βρετανία.

Το 2018 καταγράφηκαν 285 θανατηφόρα μαχαιρώματα στην Αγγλία και την Ουαλία, ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και περισσότερα από 70 χρόνια οπότε άρχισαν να υπάρχουν σχετικά αρχεία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η αύξηση στα εγκλήματα αυτά, σε μια χώρα όπως η Βρετανία όπου είναι δύσκολο να αγοράσει κανείς πυροβόλο όπλο, οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων, μεταξύ των οποίων η αντιπαλότητα μεταξύ ναρκοσυμμοριών, προκλήσεις μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και περικοπές στα κοινωνικά προγράμματα για τους νέους.

Η αστυνομία επαναλαμβάνει σήμερα την προειδοποίηση σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής και ζητά να είναι όλοι σε επαγρύπνηση όταν είναι στο δρόμο, ειδικά όταν είναι μόνοι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ