Θέμα σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας θέτει ο Σουλτς μετά τις συλλήψεις φιλοκούρδων βουλευτών

Θέμα σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας θέτει ο Σουλτς μετά τις συλλήψεις φιλοκούρδων βουλευτών Facebook Twitter
EPA/PATRICK SEEGER
0

Θέμα σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας θέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά τις συλλήψεις μελών της ηγεσίας και βουλευτών του φιλοκουρδικού Kόμματος Δημοκρατίας των Λαών. Αναφέρει ότι οι κρατήσεις των φιλοκούρδων πολιτικών στέλνουν ένα «ανατριχιαστικό σήμα» για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πολιτικός πλουραλισμός στην Τουρκία.

Στην ανακοίνωσή του, σημειώνει πως οι «τουρκικές αρχές δεν σπρώχνουν απλώς την Τουρκία μακριά από τη Δημοκρατία, αλλά γυρνάνε τις πλάτες τους στις αξίες, τις αρχές, τις νόρμες και τους κανόνες που υποστηρίζουν τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας», αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής.

«Η πορεία των ενεργειών της κυβέρνησης της Τουρκίας θέτει σε αμφισβήτηση τη βάση βιωσιμότητας της σχέσης ΕΕ - Τουρκίας και την αφοσίωση της τουρκικής κυβέρνησης στις δημοκρατικές αξίες, αλλά και στις ευρωπαϊκές βλέψεις της», καταλήγει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM