Θα παραμείνει στη Γερμανία η 14χρονη Παλαιστίνια που έβαλε τα κλάματα μπροστά στη Μέρκελ

Θα παραμείνει στη Γερμανία η 14χρονη Παλαιστίνια που έβαλε τα κλάματα μπροστά στη Μέρκελ Facebook Twitter
0

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα μπορεί να παραμείνει στη Γερμανία με την οικογένεια της, εφόσον απέκτησε τη σχετική άδεια παραμονής, η 14χρονη Παλαιστίνια που έβαλε τα κλάματα όταν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ της είχε πει ότι μπορεί να απελαθεί. Τη σχετική είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Bild.

Η Ριμ Σαχουίλ είχε βάλει τα κλάματα στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης τον Ιούλιο, όταν η Μέρκελ της είπε πως η Γερμανία δεν μπορεί να δέχεται όποιον θέλει να ζήσει εκεί. Σε αντίδραση στα κλάματα του κοριτσιού, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε χαϊδέψει την Σαχουίλ στην πλάτη, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια των επικριτών της, που την κατηγόρησαν για αδεξιότητα και έλλειψη συμπόνιας.

«Το κορίτσι της Μέρκελ μπορεί να μείνει εδώ!», γράφει σε σημερινό πρωτοσέλιδο τίτλο της η Bild, προσθέτοντας πως η Σαχουίλ διαπρέπει στο σχολείο και πως οι γονείς της και ο αδελφός της μπορούν επίσης να μείνουν στη Γερμανία.

«Είμαι ευχαριστημένος που έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς παραμονής της Ριμ», δήλωσε στην Bild ο Λόρεντς Καφίερ, υπουργός Εσωτερικών του βόρειου κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας. «Η περίοδος αβεβαιότητας έχει τελειώσει και μπορεί να μείνει εδώ».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM