Θα παραμείνει στη Γερμανία η 14χρονη Παλαιστίνια που έβαλε τα κλάματα μπροστά στη Μέρκελ

Θα παραμείνει στη Γερμανία η 14χρονη Παλαιστίνια που έβαλε τα κλάματα μπροστά στη Μέρκελ Facebook Twitter
0

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα μπορεί να παραμείνει στη Γερμανία με την οικογένεια της, εφόσον απέκτησε τη σχετική άδεια παραμονής, η 14χρονη Παλαιστίνια που έβαλε τα κλάματα όταν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ της είχε πει ότι μπορεί να απελαθεί. Τη σχετική είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Bild.

Η Ριμ Σαχουίλ είχε βάλει τα κλάματα στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης τον Ιούλιο, όταν η Μέρκελ της είπε πως η Γερμανία δεν μπορεί να δέχεται όποιον θέλει να ζήσει εκεί. Σε αντίδραση στα κλάματα του κοριτσιού, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε χαϊδέψει την Σαχουίλ στην πλάτη, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια των επικριτών της, που την κατηγόρησαν για αδεξιότητα και έλλειψη συμπόνιας.

«Το κορίτσι της Μέρκελ μπορεί να μείνει εδώ!», γράφει σε σημερινό πρωτοσέλιδο τίτλο της η Bild, προσθέτοντας πως η Σαχουίλ διαπρέπει στο σχολείο και πως οι γονείς της και ο αδελφός της μπορούν επίσης να μείνουν στη Γερμανία.

«Είμαι ευχαριστημένος που έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς παραμονής της Ριμ», δήλωσε στην Bild ο Λόρεντς Καφίερ, υπουργός Εσωτερικών του βόρειου κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας. «Η περίοδος αβεβαιότητας έχει τελειώσει και μπορεί να μείνει εδώ».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ