Θα παραμείνει στη Γερμανία η 14χρονη Παλαιστίνια που έβαλε τα κλάματα μπροστά στη Μέρκελ

Θα παραμείνει στη Γερμανία η 14χρονη Παλαιστίνια που έβαλε τα κλάματα μπροστά στη Μέρκελ Facebook Twitter
0

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα μπορεί να παραμείνει στη Γερμανία με την οικογένεια της, εφόσον απέκτησε τη σχετική άδεια παραμονής, η 14χρονη Παλαιστίνια που έβαλε τα κλάματα όταν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ της είχε πει ότι μπορεί να απελαθεί. Τη σχετική είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Bild.

Η Ριμ Σαχουίλ είχε βάλει τα κλάματα στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης τον Ιούλιο, όταν η Μέρκελ της είπε πως η Γερμανία δεν μπορεί να δέχεται όποιον θέλει να ζήσει εκεί. Σε αντίδραση στα κλάματα του κοριτσιού, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε χαϊδέψει την Σαχουίλ στην πλάτη, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια των επικριτών της, που την κατηγόρησαν για αδεξιότητα και έλλειψη συμπόνιας.

«Το κορίτσι της Μέρκελ μπορεί να μείνει εδώ!», γράφει σε σημερινό πρωτοσέλιδο τίτλο της η Bild, προσθέτοντας πως η Σαχουίλ διαπρέπει στο σχολείο και πως οι γονείς της και ο αδελφός της μπορούν επίσης να μείνουν στη Γερμανία.

«Είμαι ευχαριστημένος που έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς παραμονής της Ριμ», δήλωσε στην Bild ο Λόρεντς Καφίερ, υπουργός Εσωτερικών του βόρειου κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας. «Η περίοδος αβεβαιότητας έχει τελειώσει και μπορεί να μείνει εδώ».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM