Τέλος οι "εκατόνταρχοι" από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρώμης

Τέλος οι "εκατόνταρχοι" από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρώμης Facebook Twitter
0
Τέλος οι "εκατόνταρχοι" από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρώμης Facebook Twitter

Την παρουσία ψεύτικων εκατόνταρχων γύρω από τα ιστορικά μνημεία της πόλης αποφάσισε η Ρώμη, όπως ανακοίνωσε ο επιθεωρητής Πάολο Τρόνκα, προσωρινός διαχειριστής στο δημαρχιακό θώκο της Ρώμης μέχρι τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

 

Πρόκειται για όλους εκείνους τους ανθρώπους που παρίσταναν στρατιώτες της αρχαίας Ρώμης κι αποτελούσαν κοινό θέαμα στο Κολοσσαίο, την Αρχαία Αγορά και άλλους αρχαιολογικούς χώρους, ποζάροντας για φωτογραφίες με αντάλλαγμα χρήματα.

 

Στόχος της απαγόρευσης είναι η προστασία των τουριστών από την «μη αποδεκτή, επίμονη και ορισμένες φορές επιθετική» συμπεριφορά των εκατόνταρχων που χρεώνουν 5 έως 10 ευρώ για μία φωτογραφία, είπε ο Τρόνκα. «Η απαγόρευση είναι αναγκαία για λόγους ασφαλείας στην πόλη κυρίως γιατί τα άτομα αυτά ενεργούν συχνά κατά τρόπο ανάρμοστο, επίμονο και ενίοτε επιθετικό, αλλά και για την προστασία της καλλιτεχνικής, ιστορικής και μνημειακής κληρονομιάς», αναφέρει το σχετικό διάταγμα.

 

Τέλος οι "εκατόνταρχοι" από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρώμης Facebook Twitter

 

Ένας λόγος που επίσπευσε την απόφαση είναι και το Καθολικό Ιωβιλαίο που ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου. Το Ιωβηλαίο έτος της Ευσπλαχνίας, που έχει εξαγγείλει ο Πάπας Φραγκίσκος, θα αρχίσει σε λιγότερο από 15 ημέρες και η Ρώμη φέρεται να επιχειρεί μια αποκατάσταση της τάξης στην πόλη της Ρώμης, "νοικοκυρεύοντας" τις περισσότερο ή λιγότερο νόμιμες δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό και που προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Εξάλλου, αρκετά συχνά έχουν καταγραφεί μέχρι και περιστατικά «μαχών» ανάμεσα σε «μονομάχους» που προσπαθούν να υπερασπιστούν τη θέση που έχουν κατακτήσει σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Εκτός από τους εκατόνταρχους, απαγορεύτηκαν και οι οδηγοί ποδηλάτων με τα καροτσάκια για τουρίστες, καθώς και αυτοί που πουλούν εισιτήρια για μετακινήσεις ή για την είσοδο σε μουσεία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM