Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας που βανδάλισε το Κολοσσαίο - Αντιμέτωπος με μεγάλο πρόστιμο

Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας που βανδάλισε το Κολοσσαίο Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας ο οποίος είχε εντοπιστεί να σκαλίζει, με κλειδί, ονόματα στο Κολοσσαίο, μετά από τη σχετική έρευνα από τις ιταλικές αρχές.

Οι υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού της Ιταλίας είχαν εμφανιστεί οργισμένοι από το συμβάν και υποσχέθηκαν να εντοπιστεί το άτομο αυτό και να του επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο. 

Ο υπουργός Πολιτισμού, Gennaro Sangiuliano, δήλωσε ευγνώμων στους Καραμπινιέρι που έφτασαν στην άμεση επίλυση της υπόθεσης. «Πλέον ελπίζω ότι η δικαιοσύνη θα πάρει το δρόμο της, με την αυστηρή εφαρμογή των νόμων» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στη συζήτηση που διεξάγεται στο Κοινοβούλιο σχετικά με νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη θέσπιση νομικής ευθύνης για όσους βεβηλώνουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας.

«Αυτοί που κάνουν ζημιά, θα πληρώσουν» υπογράμμισε. 

Το βίντεο από το περιστατικό, που τραβήχτηκε από άλλον τουρίστα, είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου και είχε ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις. 

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επεσήμανε πως αυτό είναι το τέταρτο περιστατικό βανδαλισμού που καταγράφεται τη φετινή χρονιά. 

Ο άνδρας που σκάλισε πάνω στο ιστορικό μνημείο, που θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με υψηλό πρόστιμο. Ο νόμος προβλέπει πρόστιμο 13.000 ευρώ, αλλά και έως και πέντε χρόνια φυλάκισης. 

Η υπουργός Τουρισμού Daniela Santanche δήλωσε ότι ελπίζει να επιβληθούν κυρώσεις στον τουρίστα «ώστε να καταλάβει τη σοβαρότητα της πράξης». Κάνοντας έκκληση για σεβασμό στον πολιτισμό και την ιστορία της Ιταλίας, τόνισε πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε όσους επισκέπτονται το έθνος μας, να αισθάνονται ελεύθεροι να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο». 

Με πληροφορίες από Euronews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM