Ταϊλάνδη: Τα αδέσποτα σκυλιά βρίσκουν καταφύγιο σε κατασκευές από διαφημιστικές πινακίδες

Ταϊλάνδη: Τα αδέσποτα σκυλιά βρίσκουν καταφύγιο σε κατασκευές από διαφημιστικές πινακίδες Facebook Twitter
Φωτ: Stand for Strays
0

Η Ταϊλάνδη είναι μία από τις χώρες του κόσμου που καλείται να αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα με τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία έρχονται αντιμέτωπα με πολλούς κινδύνους στους δρόμους.

Σύμφωνα με έρευνα ταϊλανδέζικου υπουργείου σχετικά με τους πληθυσμούς σκύλων το 2016, 750.000 από τους συνολικά 6,7 εκατομμύρια σκύλους στη χώρα είναι αδέσποτα, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς μέχρι σήμερα. Υπολογίζεται ότι μόνο στην Μπανγκόκ υπάρχουν 100.000 έως 300.000 σκύλοι στον δρόμο.

Η επιβίωση για τα τετράποδα είναι δύσκολη, καθώς εκτίθενται σε κινδύνους, όπως ατυχήματα και κακοποίηση.

Με την κατάσταση να γίνεται απελπιστική, η ομάδα Stand for Strays δημιούργησε το Homeless Allot Model, ένα καταφύγιο για αδέσποτα σκυλιά φτιαγμένο από ανακυκλωμένες διαφημιστικές πινακίδες. Η κατασκευή μπορεί να γίνει εύκολα και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε, έχοντας ως στόχο την προστασία των τετράποδων από τις καιρικές συνθήκες.

Η κατασκευή είναι απλή, καθώς δημιουργείται μια μικρή «σκηνή» για τους σκύλους. Υπάρχει μια πλατφόρμα, πάνω από το έδαφος, που παρέχει στο ζώο ένα σημείο για να ξαπλώσει, ενώ αποτελεί ιδανικό σημείο για την τοποθέτηση τροφής, χωρίς αυτή να έρχεται σε άμεση επαφή με το έδαφος.

Το Stand for Strays προώθησε το Homeless Allot Model επιθυμώντας να αναβαθμίσει τον αστικό ιστό της Ταϊλάνδης και φυσικά να δημιουργήσει ένα φιλικό προς τα σκυλιά περιβάλλον.

Με πληροφορίες design boom

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ