Ένα επτάχρονο παιδί έχασε τη ζωή του στην Ταϊβάν, μετά από ασταμάτητες ρίψεις από τους συμμαθητές, αλλά και τον προπονητή του στο μάθημα τζούντο


Στις 21 Απριλίου ο Χουάνγκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση έως ότου η οικογένειά του αποφάσισε να δώσει τη συγκατάθεσή της για αποσύνδεση από τη μηχανική υποστήριξη.


Ο προπονητής του έδωσε εντολή στους συμμαθητές του παιδιού να ρίχνουν τον Χουάνγκ στο τατάμι κι έπειτα άρχισε να κάνει κι εκείνος το ίδιο, παρότι το παιδί έκανε εμετό και παρακαλούσε να σταματήσει το μαρτύριό του. 

 

Στη συνέχεια, έχασε τις αισθήσεις του και σταμάτησε να αντιδρά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να καταλήξει εκεί. 


Σύμφωνα με ταϊβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων, ο προπονητής δεν είχε άδεια άσκησης της ιαπωνικής αυτής πολεμικής τέχνης και πρόσφερε δωρεάν μαθήματα τζούντο στην πόλη Φενγκουάν. 

 

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι ρίψεις είναι βασική άσκηση της προπόνησης, παρότι ο επτάχρονος ήταν νέος στο άθλημα και δεν είχε ακόμη τις απαραίτητες ικανότητες να προστατευθεί. 


Στον προπονητή έχει ασκηθεί δίωξη για πρόκληση σωματικής βλάβης και χρήση παιδιών σε διάπραξη εγκλήματος. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύση ενόσω συνεχίζεται η έρευνα για το συμβάν. 


Οι πολεμικές τέχνες είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ταϊβάν, η οποία μετρά πολλές διεθνείς επιτυχίες, ιδίως στο Taekwondo.


Με πληροφορίες από Washington Post