Tα Starbucks απαγορεύουν πλέον την πρόσβαση στην τουαλέτα σε μη πελάτες

Tα Starbucks απαγορεύουν πλέον την πρόσβαση στην τουαλέτα σε μη πελάτες Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Η εταιρεία Starbucks ανακοίνωσε αλλαγή πολιτικής στις ΗΠΑ και τον Καναδά, απαιτώντας από τους επισκέπτες να κάνουν αγορά για να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες ή τους χώρους της.

Η νέα πολιτική των Starbucks έρχεται μετά από χρόνια ελεύθερης πρόσβασης, που είχε εφαρμοστεί το 2018 ύστερα από περιστατικό φυλετικής διάκρισης σε κατάστημα της Φιλαδέλφειας.

Ο νέος «κώδικας συμπεριφοράς», που θα τοποθετηθεί σε όλα τα καταστήματα των δύο χωρών, διευκρινίζει ότι οι χώροι της Starbucks, συμπεριλαμβανομένων των καφέ, των αυλών και των τουαλετών, προορίζονται για πελάτες και προσωπικό. Η εταιρεία επισημαίνει ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί ένα ευχάριστο περιβάλλον για όλους.

Η πολιτική αυτή, που θα τεθεί σε ισχύ στις 27 Ιανουαρίου, συνοδεύεται από εκπαίδευση τριών ωρών για τους εργαζομένους. Παρόλο που επιτρέπεται στους πελάτες να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες ή το Wi-Fi πριν από την αγορά τους, η αλλαγή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ειδικά από ομάδες όπως άτομα με αναπηρία και εγκυμονούσες, που συχνά βασίζονται σε τουαλέτες ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Η Starbucks, που αντιμετωπίζει πτώση πωλήσεων, στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους πελάτες με ευκολίες όπως δωρεάν refill σε καφέδες και απλοποίηση του μενού. Παράλληλα, η διοίκηση του νέου CEO, Μπράιαν Νίκολ, συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις, λόγω του υψηλού πακέτου αμοιβών του και της απόφασης του να ταξιδεύει με ιδιωτικό τζετ, παρά τη δέσμευση της εταιρείας για μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 50% έως το 2030.

Η εταιρεία διαπραγματεύεται επίσης με εργαζομένους που διεκδικούν συνδικαλιστική αναγνώριση, ενώ δηλώνει ότι η νέα πολιτική ενισχύει την εμπειρία καφέ για τους πελάτες της.

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM