Τα H&M αποσύρονται από την αγορά της Μιανμάρ – Λόγω παραβιάσεων δικαιωμάτων εργαζομένων

Τα H&M αποσύρονται από την αγορά της Μιανμάρ – Λόγω παραβιάσεων δικαιωμάτων εργαζομένων Facebook Twitter
Φωτ.: Unplash
0

Η αλυσίδα επιχειρήσεων ένδυσης H&M ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί σταδιακά από την αγορά της Μιανμάρ καθώς έκθεση καταγγέλλει παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε βιοτεχνίες κλωστοϋφαντουργίας της ασιατικής χώρας.

Ο σουηδικός κολοσσός H&M, σε σχετική του ανακοίνωση, επεσήμανε πως «έπειτα από ώριμη σκέψη, λάβαμε την απόφαση να σταματήσουμε σταδιακά τις δραστηριότητές μας στη Μιανμάρ».

Μετά το 2021 και το στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα, πλήθος ξένων εταιριών ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από την αγορά της χώρας – και υπό την πίεση των ΜΚΟ που τις ωθούν να επανεξετάσουν τις δραστηριότητές τους.

«Παρακολουθήσαμε από πολύ κοντά την εξέλιξη της κατάστασης στη Μιανμάρ και διαπιστώνουμε ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να διεξάγουμε τις επιχειρήσεις μας σύμφωνα με τους κανόνες και τις απαιτήσεις μας» διευκρίνισε ο 2ος μεγαλύτερος όμιλος παγκοσμίως στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας.

Μιανμάρ: Σοβαρές καταχρήσεις κατά του προσωπικού της κλωστοϋφαντουργίας

Η ΜΚΟ Business & Human Rights Resource Centre δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα έκθεση, η οποία αποκάλυψε 156 παραβιάσεις των δικαιωμάτων εργαζομένων μεταξύ Φεβρουαρίου 2022 και 2023.

Την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, 56 περιπτώσεις είχαν ταυτοποιηθεί.

«Με άλλα λόγια, η κατάσταση των εργαζομένων στην ένδυση επιδεινώνεται, και γρήγορα» σημειώνει η έκθεση.

Σε ένα σύνολο 212 περιπτώσεων κατάχρησης που εντόπισε η ΜΚΟ από τον Φεβρουάριο του 2021, 20 περιπτώσεις συνδέονται με προμηθευτές του H&M.

Η εταιρεία ενημέρωσε πως δεν διαθέτει κανένα εργοστάσιο παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών ειδών στη Μιανμάρ, αλλά εφοδιάζεται από 26 προμηθευτές που διαθέτουν συνολικά 39 εργοστάσια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στον Ατλαντικό - Προσπάθησε να τον διασχίσει με ιστιοφόρο

Διεθνή / Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στον Ατλαντικό - Προσπάθησε να τον διασχίσει με ιστιοφόρο

Το διατλαντικό ταξίδι που σχεδίασαν με το ελληνικής ονομασίας ιστιοφόρο «Theros» κατέληξε σε τραγωδία- «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείξουμε ότι μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς να καις ορυκτά καύσιμα» είχαν δηλώσει
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Διεθνή / Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Η ακύρωση των πτήσεων προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα στα πολυσύχναστα λιμάνια, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο να προσπαθούν να επιστρέψουν
LIFO NEWSROOM