Τα H&M αποσύρονται από την αγορά της Μιανμάρ – Λόγω παραβιάσεων δικαιωμάτων εργαζομένων

Τα H&M αποσύρονται από την αγορά της Μιανμάρ – Λόγω παραβιάσεων δικαιωμάτων εργαζομένων Facebook Twitter
Φωτ.: Unplash
0

Η αλυσίδα επιχειρήσεων ένδυσης H&M ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί σταδιακά από την αγορά της Μιανμάρ καθώς έκθεση καταγγέλλει παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε βιοτεχνίες κλωστοϋφαντουργίας της ασιατικής χώρας.

Ο σουηδικός κολοσσός H&M, σε σχετική του ανακοίνωση, επεσήμανε πως «έπειτα από ώριμη σκέψη, λάβαμε την απόφαση να σταματήσουμε σταδιακά τις δραστηριότητές μας στη Μιανμάρ».

Μετά το 2021 και το στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα, πλήθος ξένων εταιριών ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από την αγορά της χώρας – και υπό την πίεση των ΜΚΟ που τις ωθούν να επανεξετάσουν τις δραστηριότητές τους.

«Παρακολουθήσαμε από πολύ κοντά την εξέλιξη της κατάστασης στη Μιανμάρ και διαπιστώνουμε ότι είναι όλο και πιο δύσκολο να διεξάγουμε τις επιχειρήσεις μας σύμφωνα με τους κανόνες και τις απαιτήσεις μας» διευκρίνισε ο 2ος μεγαλύτερος όμιλος παγκοσμίως στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας.

Μιανμάρ: Σοβαρές καταχρήσεις κατά του προσωπικού της κλωστοϋφαντουργίας

Η ΜΚΟ Business & Human Rights Resource Centre δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα έκθεση, η οποία αποκάλυψε 156 παραβιάσεις των δικαιωμάτων εργαζομένων μεταξύ Φεβρουαρίου 2022 και 2023.

Την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, 56 περιπτώσεις είχαν ταυτοποιηθεί.

«Με άλλα λόγια, η κατάσταση των εργαζομένων στην ένδυση επιδεινώνεται, και γρήγορα» σημειώνει η έκθεση.

Σε ένα σύνολο 212 περιπτώσεων κατάχρησης που εντόπισε η ΜΚΟ από τον Φεβρουάριο του 2021, 20 περιπτώσεις συνδέονται με προμηθευτές του H&M.

Η εταιρεία ενημέρωσε πως δεν διαθέτει κανένα εργοστάσιο παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών ειδών στη Μιανμάρ, αλλά εφοδιάζεται από 26 προμηθευτές που διαθέτουν συνολικά 39 εργοστάσια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM