Τα φυλακισμένα μέλη των Pussy Riot ενδέχεται να απελευθερωθούν

Τα φυλακισμένα μέλη των Pussy Riot ενδέχεται να απελευθερωθούν Facebook Twitter
1

Ένα βήμα πιο κοντά στην ελευθερία βρίσκονται από σήμερα τα φυλακισμένα μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, αλλά και οι 30 ακτιβιστές της Greenpeace, καθώς υιοθετήθηκε νόμος που δίνει τη δυνατότητα παροχής αμνηστίας σε κρατούμενους.

Η ρωσική Δούμα υιοθέτησε τον νόμο, με 446 ψήφους υπέρ σε σύνολο 450 βουλευτών. Τον νόμο είχε παρουσιάσει στις 9 Δεκεμβρίου ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την υιοθέτηση του πρώτου μετασοβιετικού Συντάγματος στη Ρωσία.

Αρχικά ο νόμος ανέφερε ότι θα αφεθούν ελεύθεροι μόνο όσοι έχουν καταδικαστεί για χουλιγκανισμό. Όμως μια τροποποίηση που προστέθηκε την Τετάρτη επέκτεινε την ισχύ του και σε ανθρώπους εναντίον των οποίων δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι κρατούμενοι θα μπορέσουν να επωφεληθούν από την αμνηστία που προσφέρει ο νόμος. Ο ρώσος συνήγορος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βλαντίμιρ Λούκιν, είχε επισημάνει την προηγούμενη εβδομάδα ότι έως και 22.000 κρατούμενοι θα μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι. Ωστόσο, ο βουλευτής Πάβελ Κρασενίνικοφ εκτίμησε την Τρίτη ότι αριθμός θα είναι περίπου 10.000.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια