Τα δάκρυα της βασίλισσας Λετίσια: Η σύζυγος του βασιλιά Φελίπε λύγισε μπροστά στην απόγνωση των θυμάτων

Τα δάκρυα της βασίλισσας Λετίσια: Η σύζυγος του βασιλιά Φελίπε λύγισε μπροστά στην απόγνωση των θυμάτων Facebook Twitter
Τα δάκρυα της βασίλισσας Λετίσια
0

Οι οργισμένοι κάτοικοι πέταξαν αντικείμενα και λάσπη στο βασιλικό ζεύγος και στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ καθώς και στους άλλους κρατικούς αξιωματούχους, που συνόδευαν τους Ισπανούς γαλαζοαίματους στην περιοδεία τους. 

Παράλληλα, οι κάτοικοι φώναζαν «Δολοφόνοι! Δολοφόνοι», ενώ ζητούσαν την παραίτηση του Πέδρο Σάντσεθ. Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αποχώρησε από το σημείο, όμως ο βασιλιάς και η βασίλισσα παρέμειναν και προσπάθησαν να μιλήσουν με τους πλημμυροπαθείς.

Αν και έφιπποι αστυνομικοί προσπάθησαν να προστατεύσουν το βασιλικό ζεύγος, τα πρόσωπα και τα ρούχα του βασιλιά Φελίπε και της βασίλισσας Λετίσια γέμισαν λάσπη. Ο βασιλιάς Φελίπε παρέμεινε ψύχραιμος και προσπάθησε να ηρεμήσει έναν άνδρα από το εξαγριωμένο πλήθος, όμως η βασίλισσα Λετίσια ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στην απόγνωση των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) από την περιοδεία του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας στην Παϊπόρτα εικονίζεται η βασίλισσα Λετίσια να μιλάει με πλημμυροπαθείς ενώ έχει ξεσπάσει σε λυγμούς.

Σε μία από τις φωτογραφίες η βασίλισσα έχει αγκαλιάσει εθελόντρια, η οποία φορά μάσκα και γάντια και φαίνεται πως παρηγορεί την Λετίσια, που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Το συγκεντρωμένο πλήθος μοιάζει αμήχανο μπροστά στην αναπάντεχη εικόνα. Σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας της στη μαρτυρική Παϊπόρτα - όπως αποκαλούν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης την μικρή πόλη των 25.000 κατοίκων - η βασίλισσα της Ισπανίας δεν καθάρισε τη λάσπη που της έριξαν στο πρόσωπο. 

Μετά την περιοδεία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Βαλένθια, το βράδυ της Κυριακής ο βασιλιάς Φελίπε με ανάρτησή του στο X ανέφερε πως «πρέπει να κατανοήσουμε τον θυμό και την απογοήτευση των κατοίκων εξαιτίας των όσων υπέφεραν».

Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να δοθεί ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους και το κράτος να είναι παρόν για να τους βοηθήσει. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 217 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πλημμύρες εκ των οποίων 213 μόνο στην περιοχή της Βαλένθια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολλανδία: Συγκλονίζει η δίκη για τη «δολοφονία τιμής» 18χρονης – Κατηγορούνται τα αδέλφια της, εντολέας φέρεται ο πατέρας

Διεθνή / Ολλανδία: Συγκλονίζει η δίκη για τη «δολοφονία τιμής» 18χρονης – Κατηγορούνται τα αδέλφια της, εντολέας φέρεται ο πατέρας

Η τραγική υπόθεση γίνεται ακόμη πιο δραματική από το γεγονός ότι η Ράιαν είχε τεθεί υπό αστυνομική προστασία λίγους μήνες πριν, μέτρο το οποίο τερματίστηκε πριν τη δολοφονία της
LIFO NEWSROOM
Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας μετά την αποκάλυψη ότι παραποίησε το βιογραφικό του

Διεθνή / Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας μετά την αποκάλυψη ότι παραποίησε το βιογραφικό του

Η παραίτηση ήρθε λίγες ώρες μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Libertatea, που αποκάλυψε ότι ο Μοστεάνου είχε δηλώσει λανθασμένες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο αποφοίτησής του και τις ημερομηνίες σπουδών
LIFO NEWSROOM
Ορμπαν–Πούτιν στη Μόσχα: Ο Ούγγρος πρωθυπουργός αψηφά την ΕΕ και κλείνει νέο ενεργειακό deal με τη Ρωσία

Διεθνή / Ορμπαν–Πούτιν στη Μόσχα: Ο Ούγγρος πρωθυπουργός αψηφά την ΕΕ και κλείνει νέο ενεργειακό deal με τη Ρωσία

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, σε μια συγκυρία που συμπίπτει με την αμερικανική πρωτοβουλία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία,
LIFO NEWSROOM