Τα «βαμπίρ» έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες για να τιμήσουν τα 125 χρόνια από την κυκλοφορία του «Δράκουλα»

Τα βαμπίρ έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες για να τιμήσουν τα 125 χρόνια από την κυκλοφορία του «Δράκουλα» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Ένα πλήθος από 1.369 «βαμπίρ» έφτασαν στην πόλη Whitby της Βρετανίας και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, στους εορτασμούς για το κλασικό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ, «Δράκουλας».

Μαύρες κάπες και μυτεροί κυνόδοντες σε μία παγκόσμια συνάθροιση βαμπίρ, 125 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα.

Το Whitby, αυτή η κωμόπολη της βορειοανατολικής Αγγλίας, ενέπνευσε τον Ιρλανδό συγγραφέα να γράψει το μυθιστόρημα αυτό, που έγινε κλασικό.

Μετά από μήνες σχολαστικής προετοιμασίας, η ιδέα ήταν να τεθεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ για τους περισσότερους ανθρώπους ντυμένους βαμπίρ σε ένα μέρος, που σίγουρα ο Δράκουλας θα αποκαλούσε πνευματικό του σπίτι.

«Μόλις σπάσαμε το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη συνάθροιση ανθρώπων μεταμφιεσμένων σε βαμπίρ, με 1.369 βαμπίρ!» ανέφερε το English Heritage, ο βρετανικός οργανισμός που διαχειρίζεται το, ερειπωμένο πλέον, Αββαείο του Whitby.

Οι επίσημοι ενδυματολογικοί κανόνες ήταν σαφείς και πολύ αυστηροί: οι συμμετέχοντες έπρεπε οπωσδήποτε να φορούν μαύρα παπούτσια, μαύρο παντελόνι ή φουστάνι, μαύρη κάπα και ψεύτικα, μυτερά δόντια.

Το προηγούμενο ρεκόρ, με 1.039 βαμπίρ, το κατείχε η κωμόπολη Ντόσγουελ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Ο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ εκδόθηκε το 1897 και έκτοτε έχει εμπνεύσει πάμπολλες κινηματογραφικές ταινίες.

Ο συγγραφέας είχε επισκεφθεί το Whitby το 1890 και η πόλη αυτή, στο Βόρειο Γιορκσάιρ, αποτέλεσε το φόντο για το γοτθικό μυθιστόρημά του.

Τα βαμπίρ έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες για να τιμήσουν τα 125 χρόνια από την κυκλοφορία του «Δράκουλα» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image

Με πληροφορίες του dpa/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM