Συρία: Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στην Ιντλίμπ

Συρία: Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στην Ιντλίμπ Facebook Twitter
0

Στρατιωτικές ενισχύσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας στέλνει η Τουρκία.

Ειδικότερα, η Τουρκία έστειλε νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, όπου οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προχωρούν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Άγκυρας, μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μια φάλαγγα 150 στρατιωτικών οχημάτων, που μεταφέρει εξοπλισμό και στρατεύματα, διέσχισε τα τουρκοσυριακά σύνορα προς την κατεύθυνση της Ιντλίμπ, όπου η Άγκυρα στέλνει εδώ και ημέρες ενισχύσεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η αποστολή των ενισχύσεων αυτών γίνεται ενώ οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται να είναι έτοιμες να καταλάβουν την πόλη Σαρακέμπ, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Στην Άγκυρα, πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε πως οι τουρκικές θέσεις παρατήρησης στον τομέα της Σαρακέμπ είναι «σε θέση να αμυνθούν» σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Η Τουρκία διαθέτει δώδεκα θέσεις παρατήρησης στην επαρχία Ιντλίμπ στο πλαίσιο συμφωνίας που συνήψε με τη Ρωσία, σύμμαχο του συριακού καθεστώτος. Τρεις από τις θέσεις αυτές, στο νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τομείς, τον έλεγχο των οποίων έχουν τώρα οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις χάρη στην προέλαση που πραγματοποίησαν πρόσφατα, σύμφωνα με την πηγή στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ, είχε ανακοινώσει την Τετάρτη, πως οι τούρκοι στρατιωτικοί, που είναι ανεπτυγμένοι σε θέση παρατήρησης βόρεια της Σαρακέμπ, βομβάρδισαν με πυροβολικό τις δυνάμεις του καθεστώτος σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την προέλασή τους.

«Οι τουρκικές δυνάμεις σ' αυτόν τον τομέα λαμβάνουν και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να αμυνθούν, δήλωσε η τουρκική πηγή χωρίς να επιβεβαιώσει ρητά το επεισόδιο.

Η ίδια πηγή είπε ακόμη πως η Τουρκία δεν σχεδιάζει να απομακρύνει στρατεύματα από τις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στη Συρία. Υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν προβλήματα» με το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό στη Σαρακέμπ και πρόσθεσε πως κάθε θέση παρατήρησης είναι εξοπλισμένη για να αμυνθεί.

Η πηγή δήλωσε επίσης πως οι κοινές περίπολοι τουρκικών και ρωσικών στρατευμάτων σε ένα κομμάτι της βόρειας Συρίας κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία στα ανατολικά αναβλήθηκαν εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών και όχι εξαιτίας των επιθέσεων στην Ιντλίμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Διεθνή / Η Γαλλία παραλύει από τις διαδηλώσεις – Χάος σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, οδοφράγματα και συλλήψεις

Από το πρωί της Τετάρτης, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν δρόμους, πλατείες και σιδηροδρομικούς σταθμούς σε πολλές πόλεις, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και οδηγώντας σε τουλάχιστον 250 συλλήψεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη θέση της διοικήτριας της FED ενώ «μάχεται» για την απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Λίσα Κουκ παραμένει στη FED ενώ θα «μάχεται» ενάντια στην απομάκρυνσή της από τον Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον Τραμπ από το να αποπέμψει την Κουκ από τη θέση της διοικήτριας της FED, έπειτα από καταγγελίες για απάτη σε στεγαστικά δάνεια
LIFO NEWSROOM
Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM