Συντριβή F-16 στη Γαλλία: Διασώθηκαν οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους

Συντριβή F-16 στη Γαλλία: Διασώθηκαν οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σώοι εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι ενός μαχητικού αεροσκάφους F-16 που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στη δυτική Γαλλία

Συγκεκριμένα ο ένας από τους δύο πιλότους παρέμεινε κρεμασμένος από το αλεξίπτωτό του σε γραμμή υψηλής τάσης, προτού οι υπηρεσίες βοήθειας καταφέρουν να τον απαγκιστρώσουν. «Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους πριν από τη συντριβή. Εντοπίστηκαν και είναι εν ζωή», ανέφερε λίγο μετά το μεσημέρι σε μια ανακοίνωση η νομαρχία του διαμερίσματος Μορμπιάν. Οι διασώστες, που εστάλησαν στην περιοχή, κατάφεραν να φθάσουν πολύ γρήγορα στον πρώτο πιλότο.

Στη συνέχεια επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στον δεύτερο πιλότο, που παρέμενε κρεμασμένος από το αλεξίπτωτό του που είχε πιαστεί σε ηλεκτρικά καλώδια. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απαγκιστρώσουν με τη βοήθεια ειδικών του ηλεκτρικού δικτύου υψηλής τάσης. «Απαγκιστρώθηκε, τους έχουμε και τους δύο, τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη. Είναι ζωντανοί και τραυματισμένοι, τους ανέλαβαν οι πυροσβέστες», διευκρίνισε η νομαρχία στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η αιτία του ατυχήματος δεν έχει γίνει γνωστή προς το παρόν. Ο βελγικός στρατός δήλωσε πως ομάδα ερευνητών πρόκειται να μεταβεί στη Βρετάνη.

Εκκένωση σπιτιών για λόγους ασφαλείας 

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν απογειωθεί από τη Φλορέν (Βέλγιο) για μια εκπαιδευτική πτήση με προορισμό την αεροναυτική βάση Λαν-Μπιουέ κοντά στην πόλη Λοριάν, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος τους, σύμφωνα με τη νομαρχία. Μια περίμετρος ασφαλείας 500 μέτρων δημιουργήθηκε γύρω από το σημείο της συντριβής και περίπου 40 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν.

«Εξάλλου, οκτώ σπίτια εκκενώθηκαν (15 άνθρωποι συνολικά) για λόγους ασφαλείας», πρόσθεσε τις πρώτες απογευματινές ώρες η νομαρχία. «Το φτερό του αεροσκάφους απέσπασε ένα τμήμα της στέγης στη βόρεια πρόσοψη του σπιτιού μας. Οι ζημιές είναι εντυπωσιακές: τα δέντρα και το εξοχικό είχαν πιάσει φωτιά όταν απομάκρυναν τη σύζυγό μου», δήλωσε στην εφημερίδα Le Telegramme, ο Πατρίκ Κοφέρ, κάτοικος της Πλουβινιέ.

Σύμφωνα με τη νομαρχία του Μορμπιάν, το αεροσκάφος «δεν ήταν οπλισμένο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM