Συνελήφθη στη Γερμανία ο Κάρλες Πουτζντεμόν

Συνελήφθη στη Γερμανία ο Κάρλες Πουτζντεμόν Facebook Twitter
0

Συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, βάσει ενός διεθνούς εντάλματος σύλληψης. 

Ο δικηγόρος του ανέφερε πως τέθηκε υπό κράτηση στη Γερμανία, αφότου πέρασε τα σύνορα από τη Δανία, έχοντας ως προορισμό το Βέλγιο.

Ο Πουτζντεμόν είχε αυτοεξοριστεί στο Βέλγιο από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς στην Ισπανία αντιμετωπίζει κάθειρξη έως και 25 ετών επειδή ηγήθηκε της προσπάθειας της Καταλονίας να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ωστόσο, ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας είχε μεταβεί στη Φινλανδία πριν από λίγες ημέρες, όπου είχε συναντήσεις στο φινλανδικό κοινοβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή έκανε μια ομιλία στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι. Εκεί φάνηκε πως η αστυνομία θα προχωρούσε στη σύλληψή του και θα ξεκινούσε τη διαδικασία έκδοσης που ζήτησε η Ισπανία.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε πως συνέλαβε τον αυτονομιστή πρώην πρόεδρο της Καταλονίας στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και πως κρατείται κοντά σε έναν τομέα του αυτοκινητοδρόμου Α7 που διέρχεται από το κρατίδιο από την πόλη Φλένσμπουρκ κοντά στα σύνορα με τη Δανία. Η αστυνομία δεν ανέφερε ακριβώς πού κρατείται ο Πουτζντεμόν.

«Η αστυνομία του Σλέσβιγκ-Χολστάιν δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες», αναφέρεται στην αστυνομική ανακοίνωση, πέρα από το ότι ο Πουτζντεμόν συνελήφθη στις 11:19 π.μ. τοπική ώρα (12:19 ώρα Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, Ισπανός δικαστής επανενεργοποίησε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Πουτζντεμόν. Συγκεκριμένα, ο δικαστής εξέδωσε νέα ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος συνολικά έξι Καταλανών αυτονομιστών πολιτικών που κατηγορούνται για στάση μετά την απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας από την Ισπανία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM