Συνελήφθη στη Γερμανία ο Κάρλες Πουτζντεμόν

Συνελήφθη στη Γερμανία ο Κάρλες Πουτζντεμόν Facebook Twitter
0

Συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, βάσει ενός διεθνούς εντάλματος σύλληψης. 

Ο δικηγόρος του ανέφερε πως τέθηκε υπό κράτηση στη Γερμανία, αφότου πέρασε τα σύνορα από τη Δανία, έχοντας ως προορισμό το Βέλγιο.

Ο Πουτζντεμόν είχε αυτοεξοριστεί στο Βέλγιο από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς στην Ισπανία αντιμετωπίζει κάθειρξη έως και 25 ετών επειδή ηγήθηκε της προσπάθειας της Καταλονίας να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ωστόσο, ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας είχε μεταβεί στη Φινλανδία πριν από λίγες ημέρες, όπου είχε συναντήσεις στο φινλανδικό κοινοβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή έκανε μια ομιλία στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι. Εκεί φάνηκε πως η αστυνομία θα προχωρούσε στη σύλληψή του και θα ξεκινούσε τη διαδικασία έκδοσης που ζήτησε η Ισπανία.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε πως συνέλαβε τον αυτονομιστή πρώην πρόεδρο της Καταλονίας στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χολστάιν και πως κρατείται κοντά σε έναν τομέα του αυτοκινητοδρόμου Α7 που διέρχεται από το κρατίδιο από την πόλη Φλένσμπουρκ κοντά στα σύνορα με τη Δανία. Η αστυνομία δεν ανέφερε ακριβώς πού κρατείται ο Πουτζντεμόν.

«Η αστυνομία του Σλέσβιγκ-Χολστάιν δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες», αναφέρεται στην αστυνομική ανακοίνωση, πέρα από το ότι ο Πουτζντεμόν συνελήφθη στις 11:19 π.μ. τοπική ώρα (12:19 ώρα Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, Ισπανός δικαστής επανενεργοποίησε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Πουτζντεμόν. Συγκεκριμένα, ο δικαστής εξέδωσε νέα ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος συνολικά έξι Καταλανών αυτονομιστών πολιτικών που κατηγορούνται για στάση μετά την απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας από την Ισπανία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM