Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Συνελήφθη στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, ο Γιάννης Λαγός, μετά την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι βελγικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Γιάννη Λαγού, νωρίς το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του.

Ο καταδικασμένος για τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, εντοπίστηκε από αστυνομικούς και αναμένεται να οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος. Ακολούθως, θα βρεθεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Νωρίτερα με ψηφοφορία 658 υπέρ και 25 κατά ανακοινώθηκε η απόφαση για την άρση της ασυλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο. Η ψηφοφορία έγινε το απόγευμα της Μ. Δευτέρας και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί.

Ανάρτηση για την σύλληψη Λαγού έγινε και στον λογαριασμό των Αριστερών κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, όπου αναφέρεται ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω η δικαιοσύνη.

 

 

 

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναστολή, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα υπέρ της άρσης ασυλίας του ψήφισε η επιτροπή JURI (νομικών υποθέσεων), του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε εκείνη την ψηφοφορία, 22 τάχθηκαν υπέρ και 2 κατά.

 

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον Γιάννη Λαγό, εκτός φυλακής παραμένει έως τώρα και ο Χρήστος Παππάς, από τα καταδικασθέντα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ο δεύτερος, που επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, εξαφανίστηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου και υπάρχουν σενάρια ότι ίσως έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ