Συνελήφθη με 130 δηλητηριώδη βατράχια στις αποσκευές της

Woman arrested with 130 poisonous frogs in her luggage Facebook Twitter
Φωτ.: Bogota Environment Secretary
0

Μια γυναίκα συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά για εμπορία άγριων ζώων όταν οι αρχές της Κολομβίας εντόπισαν 130 δηλητηριώδη βατράχια στις αποσκευές της.

Οι βάτραχοι είχαν τοποθετηθεί σε μικρά δοχεία και ήταν αφυδατωμένοι και αγχωμένοι, σύμφωνα με τους αξιωματούχου. Η Βραζιλιάνα, η οποία κατευθυνόταν στο Σάο Πάολο μέσω Παναμά, είπε ότι τα βατράχια ήταν δώρο από μια τοπική κοινότητα στη νότια Κολομβία. Η τοπική αστυνομία είπε ότι τα βατράχια αξίζουν ως και 1.000 δολάρια το καθένα.

Η Γραμματέας Περιβάλλοντος της Μπογκοτά, Αντριάνα Σότο, είπε ότι το πρόστιμο για την κατοχή ενός από αυτούς τους βατράχους μπορεί να φτάσει τα 56 εκατομμύρια πέσος, δηλαδή περίπου 14.300 δολάρια.

Woman arrested with 130 poisonous frogs in her luggage Facebook Twitter
Φωτ.: Bogota Environment Secretary

Αυτοί οι βάτραχοι, οι αρλεκίνοι, όπως ονομάζονται είναι γνωστοί και ως βάτραχοι με δηλητήριο (Oophaga histrionica) και έχουν μέγεθος μικρότερο από έναν ανθρώπινο αντίχειρα. Οι αδένες του δέρματος τους παράγουν ένα εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο το οποίο στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν αυτόχθονες πληθυσμοί για να καλύπτουν τις άκρες των βελών τους για το κυνήγι. Είναι αρκετά δυνατό για να σκοτώσει μικρά ζώα.

Οι αρλεκίνοι βάτραχοι είναι ένα άκρως απειλούμενο είδος που μπορεί να βρεθεί σε δάση κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού μεταξύ του Ισημερινού και της Κολομβίας και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Λόγω του ότι είναι απειλούμενο είδος οι βάτραχοι αρλεκίνοι είναι περιζήτητοι από ιδιώτες συλλέκτες στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Η εμπορία άγριων ζώων είναι συνηθισμένο στην Κολομβία και σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, μια περιοχή πλούσια σε βιοποικιλότητα. Τα αμφίβια, τα μικρά θηλαστικά και τα μέρη θαλάσσιων ζώων, όπως αυτά των καρχαριών, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους διακινητές.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Εξοργισμένη η εισαγγελέας για την αποκάλυψη των δύο συλλήψεων

Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου εκλάπησαν κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας, μεταξύ αυτών και τμήμα των γαλλικών βασιλικών κοσμημάτων
LIFO NEWSROOM
Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Διεθνή / Ματσό Πίρο: Η απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου που κινδυνεύει να εξαφανιστεί

Η ιστορία των Ματσό Πίρο, μιας από τις τελευταίες απομονωμένες φυλές στον πλανήτη, που ζει βαθιά στον Αμαζόνιο του Περού και απειλείται από την παράνομη υλοτομία, τις ασθένειες και την εισβολή του σύγχρονου κόσμου
LIFO NEWSROOM