Συνελήφθη 26χρονος Ρώσος που ομολόγησε ότι είναι ο διαχειριστής επικίνδυνου παιχνιδιού σαν τη «Μπλε Φάλαινα»

Συνελήφθη 26χρονος Ρώσος που ομολόγησε ότι είναι ο διαχειριστής επικίνδυνου παιχνιδιού σαν τη «Μπλε Φάλαινα» Facebook Twitter
0

Συνελήφθη στη Μόσχα ένας 26χρονος, ταχυδρόμος στο επάγγελμα, ο οποίος ήταν διαχειριστής του διαδικτυακού παιχνιδιού αυτοκτονίας «μπλε φάλαινα» που φέρεται να συνδέεται  με την αυτοχειρία τουλάχιστον 130 παιδιών.

Ο Ilya Sidorov, κατηγορείται για ενθάρρυνση των νέων να αυτοτραυματιστούν και να αυτοκτονήσουν, αφού πρώτα καλούνται να παρακολουθήσουν ταινίες τρόμου και να τελέσουν μια σειρά από «καθήκοντα», με προφανή στόχο την καταστροφή της ψυχικής τους υγείας. Την 50η ημέρα από την αρχή της «πρόκλησης» τα παιδιά καλούνται να αυτοκτονήσουν.

Ο Sidorov ομολόγησε ότι είναι ο διαχειριστής του παιχνιδιού, κατά τη διάρκεια ανάκρισης από την αστυνομία, μετά τον εντοπισμό του από την αστυνομία, με αφορμή την απόπειρα αυτοκτονίας 14χρονου κοριτσιού, το οποίο κάλεσε να πηδήξει στις ράγες του τρένου.

Συνελήφθη 26χρονος Ρώσος που ομολόγησε ότι είναι ο διαχειριστής επικίνδυνου παιχνιδιού σαν τη «Μπλε Φάλαινα» Facebook Twitter

Ο 26χρονος κρατείται στην περιοχή Chelyabinsk στα Ουράλια, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Με βάση τις ως τώρα κατηγορίες θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης μέχρι 5 έτη.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών συνταγματάρχης Ιρίνα Βολκ, είπε ότι πάνω του βρέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, tablet, και πολλές κάρτες SIM που κατασχέθηκαν.

«Ο ύποπτος παραδέχτηκε ότι είναι ο διαχειριστής της λεγόμενης ομάδας αυτοκτονίας που είχε 32 μέλη, όλοι τους ανήλικοι. Τους είχαν ανατεθεί καθήκοντα με στόχο να αυτοτραυματίζονται και να οδηγηθούν στην αυτοκτονία», είπε επίσης η Βολκ.

Πηγή: independent

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ