Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν με θέα τον Βόσπορο: Στη βίλα Χουμπέρ το γεύμα των δύο ηγετών

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν με θέα τον Βόσπορο: Στη βίλλα Χουμπέρ το γεύμα των δύο ηγετών Facebook Twitter
0

Προσκεκλημένος στην επίσημη εξοχική προεδρική κατοικία στα Θεραπειά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρακαθίσει σε γεύμα την ερχόμενη Κυριακή, 13 Μαρτίου, με οικοδεσπότη τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για ένα ιστορικό, επιβλητικό κτήριο, το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κωνσταντινούπολη, πάνω στο Βόσπορο.

Στο ίδιο προεδρικό μέγαρο ο κ. Ερντογάν είχε υποδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ, όταν εκείνη πραγματοποίησε το τελευταίο της ταξίδι προτού αποχωρήσει από την καγκελαρία της Γερμανίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε χθες τη συνάντηση των δύο ηγετών. 

Στις 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι και θα συναντηθεί με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια, θα γευματίσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι πάντοτε ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, πόσο μάλλον υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επ’ ευκαιρία της μετάβασής του στην Κωνσταντινούπολη, ο πρωθυπουργός προσκλήθηκε σε γεύμα από τον πρόεδρο Ερντογάν, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι δύο χώρες- παρά τις διαφορές τους- αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από ζητήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν «στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να προσθέσουμε κι άλλα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συνάντηση με θετική διάθεση, επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στη ρητορική, χωρίς ψευδαισθήσεις και φυσικά χωρίς διαφοροποιήσεις από τις σταθερές και καθαρά διατυπωμένες θέσεις της Ελλάδας, που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο επικείμενο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM