«Κλείδωσε» το γεύμα Μητσοτάκη- Ερντογάν: Την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη

«Κλείδωσε» το γεύμα Μητσοτάκη- Ερντογάν: Την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γευματίσει την ερχόμενη Κυριακή με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.  

Στις 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι και θα συναντηθεί με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στη συνέχεια, θα έχει γεύμα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, κατόπιν προσκλήσεώς του, ανακοίνωσε ο κ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια του briefing, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν χθες τουρκικά ΜΜΕ. 

«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι είναι πάντοτε ανοιχτός σε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, πόσο μάλλον υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επ’ ευκαιρία της μετάβασής του στην Κωνσταντινούπολη, ο πρωθυπουργός προσκλήθηκε σε γεύμα από τον πρόεδρο Ερντογάν, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε», δήλωσε ο κ. Οικονόμου. 

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οι δύο χώρες- παρά τις διαφορές τους- αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από ζητήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν «στη λογική του να λύσουμε προβλήματα και όχι να προσθέσουμε κι άλλα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συνάντηση με θετική διάθεση, επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στη ρητορική, χωρίς ψευδαισθήσεις και φυσικά χωρίς διαφοροποιήσεις από τις σταθερές και καθαρά διατυπωμένες θέσεις της Ελλάδας, που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο επικείμενο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ